måndag 25 juni 2012

Safe House

Matt Weston är en CIA rookie som är ansvarig för ett "Safe House" i Sydafrika. Där han inte har haft mycket att göra... tills nu. När en agent, efterlyst av CIA, hålls där temporärt. Dock blir stället attackerat och Matt tvingas att ensam fly med agenten, utan att veta vem han ska lita på.

Förvånansvärt bra film. Jag trodde att detta skulle vara en av de hundratals andra actionfilmerna därute, som ofta är meningslösa och obetydliga. Men jag tycker inte att den är det. Den har många av de klassiska delarna; en legend(erfaren) agent och en rookie, som tvinas samarbeta. De vet inte vem av sina högre uppsatta de ska lite på och det finns någon som läcker inside information inom CIA m.m. Det gamla vanliga.

Dock tycker jag att man har gjort filmen på ett bra sätt och sammantaget känn den ny och egen, och inte bara en blandning av flera redan existerande filmer. Det är inte bara bang bang I shoot you down. Biljakter och boom. Utan det finns även vissa psykologiska scener som är bra och de visar att Rookien faktiskt är en Rookie, och inte har mest erfarenhet från början och att det sker en utveckling på den fronten. Det gillar jag.

Överlag en bra film. Spännande. Den är inte revolutionerande men ändå helt okej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar