måndag 4 juni 2012

DSSFKVFÖ - Jennifer E. Smith

Fyra minuter, det var allt som krävdes. För att förändra allt. Hade Hadley kommit fyra minuter tidigare hade hon hunnit med sitt flygplan och kommit fram till London lika motvillig som när hon åkte. Hade hon kommit fyra minuter tidigare hade hon kanske aldrig träffat Oliver.

DSSFKVFÖ eller Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet, som den heter. Pust. Lång, men rolig titel(som man fattar bättre efter att man har läst boken)!

Förvånansvärt bra. Jag trodde att den skulle vara löjlig och inte alls bra. Men nej nej. Utan den var söt, trevlig och rolig. Samtidigt är den seriöst men på ett ganska lättsamt sätt och även ibland lite sorglig. Dock finns det en bra balans mellan det seriösa och det lättsamma och mellan det glada och det sorgliga.

Det är inte världens mest revolutionerande kärlekshistoria. Massor av karaktärer och människor har haft sina ögonblick på flygplatser. Det är ett klassiskt ögonblick. Men jag tror inte det är många som haft ett så pass revolutionerande möte, som förändrar allt. Det är bara epic.

En bra läsning. Väldigt lätt att läsa, den är dessutom bara 206 sidor, så man kan ta sig igenom den relativt snabbt(om man vill). Man har verkligen försökt att optimera sidorna, i form av innehåll, för man stannar inte och tragglar på samma ställe i 20 år innan man går vidare med historien. Utan det flyter på bra hela tiden, men samtidigt får man de här "ögonblicken" som man vill ha och läsa om. Jättebra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar