tisdag 17 april 2012

Y:The Last Man vol.4 - Safeword

Okej, tänk efter nu. I vilka situationer använder man ett "Safeword"?

Resan mot labbet fortsätter. Agent  355 Och Dr. Mann Måste utföra ett uppdrag och för att det ska kunna genomföras smidigt och enkelt, lämnas Yorick hos en fd. Agent och vän till Agent 355. Där han får uppleva en hel del, som han kanske inte vill.

När man läser mer och mer graphic novels och comic books stöter man på flera olika författare och målare med mera och man börjar få sina favoriter och ser vilka som är duktiga och mindre duktiga. Brian K. Vaughan är en av mina favoriter. Y levererar bra volymer gång på gång, och hans instick i Buffy är även bra det med.

Y är fulladdad med weird stuff. Det är som man bara hittat på lite ganska absurda grejer, spela lite på det och fin fixat och passat in det i serien, men grejen är att det faktiskt fungerar. Jag köper logiken på det mesta och tillsammans blir det sjukt bra.

Graphic novels, comic books och även Y kan verka väldigt lekfullt. Och tillviss del är de det. De lekar med tanken på vad som skulle hända om alla män på jorden dog. Men samtidigt är det ofta också ganska seriösa ämnen som tas upp. Vad skulle hända om alla män/kvinnor på jorden dog? I Y överlag gör man detta väldigt bra och ganska ofta, men det tar aldrig över i det hela och halva boken handlar aldrig om en sak. Pluspoäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar