torsdag 5 april 2012

Divergent - Veronica Roth

Varje år måste 16- åringarna i ett framtida Chicago göra ett val. Ett val om vilken av de fem "factions" de vill vara del i för resten av deras liv. Som lite hjälp på traven för att göra detta val gör de ett test, som ska säga vilken faction de passar bäst i. Beatrice Prior test däremot att hon inte passar in i bara en grupp. Dagen efter testet måste hon välja vilken faction hon vill vara med i. Vilken faction som kommer att bestämma hur resten av hennes liv kommer att se ut.

Wow. Underbart bra. Verkligen.  Något nytt och fräscht. Det är inte övernaturligt men det känns lite så. Factionerna och allt vad de håller på med. Men det är bara människor med förstärkta mänskliga drag. Fascinerande. Jag gillar världen som boken utspelar sig i. Intressant. Hela grejen är ett intressant koncept. Och den är spännande, aningen sorglig och hemsk och så bra.

Något annat som jag verkligen gillar med boken är att den tar tid på sig att ta sig frammåt. Den blir aldrig långtråkig eller så, utan det är mer att det inte händer två miljoner olika grejer. Och det som händer blir procecerat och genomgånget innan man går vidare. Det är liksom inte bara kaka på kaka hela tiden. Det passade väldigt bra i den här boken och Veronica Roth har ju skrivit det jättebra.

Jag gillade den. Jättebra. *Bokar uppföljaren*.

Också, Four(alltså han är en person!). I'm just saying. Han är en slags handledare i factionen som Beatrice väljer. Återigen: I'm just saying. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar