fredag 13 april 2012

Vampire Academy #1: Törst - Richelle Mead

Hetsiga, rappkäftade Rose ( dhampir, halvvampyr) och lugna, eftertänksamma Lissa ( moroi, vampyr) är bästa vänner. För två år sedan rymde de från sin internatskola, St. Vladimir. Sedan dess har skolan och vampyrvärlden försökt spåra dem, och föra dem tillbaka till tryggheten i den ensligt belägna och mycket välbevakade skolan för vampyrer.

Men den är inte alls trygg för Lissa. Hon har nämligen en väldigt speciell egenskap som många skulle vilja utnyttja , även om det betyder att Lissa själv dör eller blir galen. Och den här gången hinner Lissa och Rose inte undan när skolans spårare dyker upp...

Törst är den första delen i serien Vampire Academy. Vilken är enligt mig typ den bästa vampyrbokserie som finns. Det är en komplett serie. Den innehåller allt, eller mycket i alla fall och den har en helhet. Det handlar inte bara en två personer på en skola. Utan den handlar även om större grejer en så och det gillar jag.

Det man kan förvänta sig av Törst är en bra handling, magi, vampyrer, mystik, oväntad händelse utveckling, boarding school, förbjuden kärlek, vänskap, bråk, roliga kommentarer och händelser och mycket annat som gör det oslagbart.

Har ni inte läst Törst och Vampire Academy än så är det något som jag rekommenderar. Jättebra böcker. Bäst serien!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar