onsdag 4 april 2012

Buffy: Time of Your Life - Joss Whedon

Buffy och de andra får rapporter om att deras Scythe har på träffats i New York. Buffy och Willow beger sig dit för att undersöka dessa rapporter och träffar på en tjej, från en helt annan tid. Samtidigt sker det en utveckling med Dawns JÄTTE-problem dock får hon, Xander och de andra Slayers inte en lugn stund. Då deras headquarter attackeras av "The Biggest Bad" (säsongens fiende, än så länge!).

Bra fortsättning av serien. Man tar in lite konsekvenser av vad som kan ske av det som Buffy gjort, med att hon gav alla potentiella Slayers deras krafter m.m. Det sker också en lite utveckling på "The Biggest Bad" fronten. Gamla karaktärer dyker upp på nytt och klassiska Buffy ögonblick utspelas, lika konstiga och roliga som alltid. Bra handling, lite oväntad(fast det borde vi kanske vänta oss!).

Det är olika personer som skriver, målar och färglägger bilderna i varje volym och därför finns det skillnader i hur personerna och världarna ser ut m.m. De försöker självklart alltid behålla det Buffy-aktiga i det hela men samtidigt sätter de ju sin egen prägel på det. Och ibland tappar de helt hur karaktärerna ser ut, tillexempel i denna volymen. Karaktärerna har de självklara dragen som kan identifiera dem, men inte så mycket mer när det kommer till det utseendemässiga som stämmer in på hur jag ser dem. Jag tycker att man borde försöka få personerna att se ut som sig själva.

Annars bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar