söndag 22 april 2012

Buffy: Retreat - Joss Whedon

För att inte Twilight och andra ondskheter inte ska hitta Buffy och company. Försöker de gömma sig. Gömma sig genom att inte sprida magi eller deras Slayerness. Därför teleporterar de sig till Tibet och en viss personen som genom åren försökt att tygla sin inre varulv. Ändå lyckas de inte hålla sig undan från de som är ute efter dem.

Helt klart bättre än den föregående(Predators and Prey). Tack gode gud! Dock tycker jag inte att den var helt optimal. Det var lite förvirrat där i mitten, det var en berättelse i berättelsen som inte var så bra gjord. Men det var bara en lite bi del i det hela. Det sämsta tycker jag nog är handlingen. Att de flyr och försöker gömma hela Slayernessheten, allt i Tibet och och uppgörelsen på slutet. Buffy(serien och inte den individuella personen) är dock  väldigt underhållande och roligt. Andrews filmkamera plockas fram ingen och han gör sina underbara illustrationer. Xander och Dawn blir nyckelpersoner för att de ska lyckas slå ondskan m.m. Så det finns självklart fortfarande bra delar i den här delen.

De spelar faktiskt med en ganska intressant tanke. De försöker ju gömma sin magi och sin Slayerness, men vad händer med Slayersen om man gör detta. Hur klarar de sig?

Ps. endast två böcker kvar i denna säsongen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar