onsdag 14 december 2011

Bomber, granater och brisader!

Tintinprojektet fortsätter. Senaste utlästa böckerna är Enhörningens hemlighet och Rackham den rödes skatt. Det var lite högre kvalitet på dessa måste jag säga. De var mycket roligare än de senaste, det var  också en mer spännande handling. Som gör det hela så mycket bättre.

I Enhörningens hemlighet köper Tintin ett modell fartyg. Men han är inte den enda som vill ha modellen och blir därför inblandad i inte helt ofarliga affärer. Den innehåller också en rolig historia om en gammal släkting till Haddock. 

I Rackham den rödes skatt är det skattjakt som gäller!

Dessa två böcker är del 1 och del 2, så det kan vara bra att läsa dem tillsammans. Men tillsammans med krabban med guldklorna är de filmen Tintin: Enhörningens hemlighet som kom ut tidigare i höst. Dock är de inte helt likadana eftersom de valt ut vissa delar i filmerna, från de tre. Här det det mer egna separata historier.

Jag tycker dessa två var riktigt bra. Det är mer det här jag förväntar mig av Tintin. Med en bra story, äventyrlig. Spännande platser, händelser och personer. Men också de kunskapsmässiga i böckerna. Det var en väldigt bra blandning av detta i Enhörningens hemlighet och Rackham den rödes skatt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar