torsdag 8 november 2012

Jericho

Jericho är ett drama om en liten, fridfull stad i Kansas vars invånare plötsligt kastas in i kaos efter att ha utsatts för en kärnvapenattack. Totalt isolerade från omvärlden slås de av tanken att de kanske är de enda som överlevt attacken. 

Men i dessa kristider - när de känsligaste blir paranoida, några bara tänker på sig själva och hittills välbevarade hemligheter riskerar att avslöjas - finner andra en inre styrka som de inte visste att de hade och de mest oväntade hjältarna visar sig. (Beskrivning lånad från cdon.com)


Jericho är en intressant serie. Jag som sedan tidigare haft något av en fascination av tanken om vad som faktiskt skulle hände om det blev kärnvapenkrig eller liknade och fastnade antagligen därför för den här serien väldigt lätt. Eftersom att den handlar just om det. Att överleva/leva efter kärnvapen nedslag.

Serien handlar både om att fysiskt överleva. I form av frågor om mat, vatten, påverkan av strålning med mera. Samtidigt handlar mycket om politik. Att återuppbygga en nation, om det nu går? Båda av dessa aspekter är väldigt intressanta, viktiga och realistiska i en sådan här hypotetisk situation. Dock tycker jag att allt för stor fokus läggs på det politiska i serien, jag hade gärna sett mer av effekterna av bomberna- exempelvis som det här med strålning. Men det är jag det.

En riktigt bra serie! Sevärd och lärorik. Finns att se på Netflix för en som nyttjar detta!

Noterbart för er som är intresserade är att serien är skapad/skriven/gjord av Stephen Chbosky, som även har gjort filmen/skrivit boken The Perks of Being a Wallflower. Också att det finns ca 30 avsnitt i tv-serie-format där efter finns det även en fortsättning i form av graphic novel/comic book/serie format. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar