måndag 21 maj 2012

Namnsdagsflickan - Kristoffer Leandoer

Kim och Robin har en fantasivärld ihop: det medeltida landet Berghendia som de styr med järnhand. De delar på allt, även om det är Kim som ger landet liv med sina teckningar. Robins lillasyster Namnsdagsflickan är också med på ett hörn, för det mesta som iakttagare, men ibland som smart idégivare. Men i takt med att verkligheten tränger sig på hotas Berghendias existens. Medan föräldrarna bråkar sönder familjen, bråkar Kim och Robin sönder sin skapelse, Namnsdagsflickans nya rollfigurer förmår inte rädda den.(beskrivning lånad från BonnierCarlsen)

Det här är en sjukt underbar ide. Kim och Robin fantiserar ihop en hel egen värld. En egen värld där det inte finns några begränsningar på skapandet, förutom dem själva. Det är ju sådant här som alla håller på med. Vem har inte någongång i sitt liv skapat en fantasivärld? Därför tycker jag att det är så bra. Man kan hitta på vad som helst och ge det en plats och det fungerar - författarna har lyckats göra detta enormt bra. Spännande och underhållande. Verkligen helt egen och originell. GILLA!

Namnsdagsflickan är halvt grafisk och halvt vanlig text. Inte särskilt lång eller svår att läsa. Hade själv gärna sett mer grafiska bilder i boken. Men mycket bättre än vad jag hade förväntat mig och så snyggt den är gjord.  LÄS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar