måndag 28 maj 2012

Frostbite - Richelle Mead

Efter olyckliga omständigheter tillbringar eleverna på St. Vladimir's , jullovet på en avlägsen skidort. Samtidigt som fler attacker sker mot moroi familjer. en dag kan Rose inte hitta en av sina bästa vänner. Det visar sig att han rymt från anläggningen. Rose ger sig iväg för att hämta tillbaka honom.

Bok nummer 1, 2 och 3 i bokserien Vampire Academy är wow bra. Dock håller inte denna graphic novel lika hög standard. Frostbite(denna boken) är bok nummer tv i serien. Jag tycker att graphic noveln tappar lite av det som gör Vampire Academy. Framför allt med relationer mellan karaktärer. man bygger inte alls upp det på samma sätt som i boken. Man känner inte lika mycket för dem och de känns mer obetydliga, även fast de är jättviktiga. Det tycker jag är lite dåligt.

Jag tror att om man har läst alla böckerna i Vampire Academy, så att man fattat och har mer bakgrundsinformation och liknande, då kan detta vara något kul. Istället för att läsa hela boken kan man ta en titt i den här, lite snabbare varianten och drömma sig bort.

Ur en graphic novel synvinkel är det inte ett mästerverk, men det är helt okej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar