måndag 23 november 2015

Teen Titans #1 - Scott Lobdell

Tim Drake, Batman’s former sidekick, is back in action when an international organization seeks to capture, kill or co-opt super-powered teenagers! He’s going to have to team up with the mysterious and belligerent powerhouse thief known as Wonder Girl and the hyperactive speedster calling himself Kid Flash to stand any chance at all against a living, breathing weapon with roots in another world! (beskrivning lånad från goodreads) 

Det här är väl helt klart den bästa av berättelserna i Young Justice-delen. Lobdell får lite, lite upprättelse efter att ha skrivit Red Hood and the Outlaws

Kul att äntligen få läsa en story med Tim Drake, det saknades i Batman-delen. Jag tycker även att det var kul att de faktiskt kopplade  den till Superboy-berättelsen som jag läst sedan tidigare. Intertextualitet är en nyckel för att förstå hela DC comics världen, men det har inte varit jättemånga storys som har varit sammanhängande som den här verkar vara. 

Visst att vi gillar hjältar/vigilantes liksom, men de gör en väldigt bra poäng i den här storyn med att bara för att man har krafter och möjlighet att hjälpa så är det kanske inte alltid det bästa. 

Bra första del i Teen Titans!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar