måndag 9 november 2015

Den sovande och sländan - Neil Gaiman

Drottningen nås kvällen innan sitt bröllop av budet om en djup sömn som sprider sig som en pest i grannlandet, och som förvandlar invånarna till sömngångare. Drottningen, som en gång stått öga mot öga mot liknande ondska, som försatte henne sovande i en glaskista under ett helt år, beslutar sig att komma till undsättning. Med sina tre trogna följeslagare beger hon sig ut på en resa och ett äventyr som förändrar allt. Även en drottnings framtid och öde …

Den sovande och sländan låter Gaiman en slags Snövit och en nästan Törnrosa mötas och boken blir ett nyskapande mästerverk! I en vacker och överdådig utgåva, med svart/vita illustrationer med inslag av gyllene guldfärger av den prisbelönta illustratören och konstnären Chris Riddell, är detta årets kanske mest efterlängtade julklapp! (Beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, cdon och adlibris)


Om det inte har framgått än, så tycker jag att Gaiman är en fantastiskt bra författare(/person). Hans sätt att skriva och berätta är jättebra, men framförallt kan han hitta på/skriva berättelser/innehåll som är fantastiskt bra. Detta är inte ett undantag. Han tar dessa två klassiska berättelser och skapar något helt nytt av det. Riktigt, riktigt bra. Även mycket fina illustrationer till som inte gör det tråkigare att läsa! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar