torsdag 31 december 2015

Årskrönika 2015!

Gott nytt år! Det är bara några timmar kvar av 2015 nu, hoppas att ni haft ett bra 2015 och kommer att ha ett lika bra 2016!

Målet för 2015 var att läsa 200 items, vilket jag lyckades med förra året, men i år gick det inte. Gjorde upp en läsplan för några veckor sedan men det gick helt enkelt inte i år. Kom dock upp i 185 lästa items av manga, comics och böcker. Slog även mitt sid rekord från förra året genom att läsa 35000 sidor - det är ju alltid något.


Det har också lästs många bra böcker. 2015 har varit lite av ett mellan år då det, för min del, inte kommit så många nya böcker som behövde läsas direkt (exempelvis i serier), utan jag har mest läst ikapp böcker som jag tidigare ignorerat. Upptäckten av Mistborn som lästes under sommaren är bland det bästa jag gjort i år. De är riktigt, riktigt bra! Läs om The Final Empire, The Well of Ascension, The Hero of Ages och The Alloy of Law här! Vi fick även lästa den sista boken i Bloodlines, och Richelle Mead gör en aldrig besviken. Själv läste jag även andra boken i Outlander-serien av Gabaldon, Slända i bärnsten, som också var riktigt bra. Ser verkligen fram emot att se säsong 2 av Outlander som kommer under 2016! Har även läst ikapp både Stiefvaters The Raven Cycle och Kiera Cass's The Selection-serie så att jag kan läsa de sista böckerna i de serierna när de kommer under 2016. Tog äntligen tag i att läsa Sarah J. Maas's Throne of Glass, en serie som jag ser fram emot att fortsätta läsa i under nästa år! Ibland är det faktiskt bra när det inte kommer så många nya böcker som man måste läsa då man kan läsa ikapp de andra böcker som man inte hunnit med tidigare år! Så det tackar jag 2015 för!Ni som har läst min blogg under året kan inte ha missat mina projekt som jag har haft och min besatthet av comics (framför allt Batman). Efter att ha haft boken The New 52 stående i bokhyllan i ett par år, lästes äntligen alla 52 comics i den ut under året. Jag hade även ett sommarprojekt där jag såg alla 10 säsonger och 217 avsnitt av Smallville. Tillsammans blev detta väldigt bra då man verkligen fick sätta sig in i DC Comics världen och successivt lära sig mer om karaktärer, platser, händelser och liknande inom världen. Väldigt roligt!


Även många Batman comics har lästs under årets gång. Scott Snyder's Batman är jättebra, även om jag blev lite besviken på volym 6. Grant Morrison's serie är också jättebra. Jag kommer alltid gilla Morrison för att han gav oss Damian Wayne!Man kan ju inte heller sammanfatta ett år utan att nämna Brian K. Vaughan's Saga. Läste den fjärde volymen tidigt under året och det är min favorit av de fem volymerna som släppts. Ska ta och läsa om dem snart! Det är verkligen superbra!


För att gå vidare till filmer och tv-serier så har det även där kommit sååå många bra grejer! För att bara nämna några avsnitt så älskade jag verkligen crossovern mellan The Flash och Arrow som var för några veckor sedan. De avsnitten var verkligen jättebra! Game of Thrones är ju alltid bra men de två/tre sista avsnitten i våras var jättebra. Ser verkligen fram emot fortsättningen till våren. Mini-serien En delad värld som visades på SVT under våren som är inne på samma tema som Brian K Vaughan's Y: The Last Man var också spännande - synd att det bara var en kort mini-serie på 8 avsnitt. Hade gärna kunnat se mer av det! Jag såg verkligen fram emot en andra säsong av True Detective dock blev jag ändå lite besviken då det inte alls höll samma kvalitet som första säsongen(dock svårt att göra det, första säsongen är bland det bästa jag sett!). Vi hade även två spännande säsonger från Netflix/Marvel med Daredevil och Jessica Jones. Det finns verkligen så himla många bra tv-serier att se!

I filmväg är Star Wars: The Force Awakens helt klart årets bästa film. Men jag såg också en en del andra bra: Spectre, Paper Towns, Mockingjay part.2, och Lego The Movie.

 

Det blev alltså 185 böcker, 49 säsonger av olika tv-serier (jävlar!), 21 Batman comics och 70 filmer (vilket är förvånansvärt lite - herregud!)  

Vilket år! :)

Gott nytt år!

2 kommentarer: