måndag 22 juni 2015

Batman R.I.P. - Grant Morrison (#2)

Tying into his other blockbuster stories of 2008 Final Crisis and Batman: The Ressurection of Ra's Al Ghul, the legendary Grant Morrison confronts readers with the unthinkable...the death of The Dark Knight. 

The troubled life of Bruce Wayne seems to spin out of control when his releationship with the mysterious Jezebel Jet deepens. Soon Bruce Wayne drops out completely, having seemingly become the victim of mental illness and abandoning his Batman identity for a life on the streets of Gotham City. Capitalizing on the fall of their greatest foe, the Club of Villains begin a crime spree through the streets of Gotham that threatens to bring the city to its knees. (beskrivning lånad från goodreads, finns även på cdon, bokus och adlibris)


Batman R.I.P. bygger vidare på handlingen som påbörjades i Batman and Son, läs mitt inlägg om boken här

Det här är verkligen inte det lättaste man kan läsa. Morrison sätt att skapa berättelser är väldigt komplex, speciellt i och med att mycket handlar om mentala saker. Men det funkar väldigt bra. Man blir lite osäker på saker och ting som Batman också blir osäker på. Sedan visar det ju sig att Batman har koll på allt medan man själv är ganska lost. Men det gäller att man är uppmärksam när man läser. 

Även fast det är en väldigt komplex berättelse så är det verkligen en spännande berättelse, intressanta tankegångar och generellt bara väldigt bra. Väldigt mörkt och dystert. Häftiga miljöer som är snyggt målat. 

Väldigt konstigt, väldigt komplext men väldigt bra. 

5 kommentarer:

 1. Läste precis själv ut den och kan inte annat än hålla med. =) Behövde verkligen läsa långsamt och bläddra fram och tillbaka och googla massor för att hänga med :P


  Märkte också att det blir ju såå mycket mer komplicerat när jag inte läst saker i rätt ordning. Ska nog ta och beställa alla Morrisons någon gång och ta allt i ordning istället :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aa, det underlättar nog lite om man läser Batman and Son + The Black Glove innan den här! Men det är ändå väldigt komplicerat och man håller verkligen på fram och tillbaka när man läser den.

   Men det är ju en intressant bok. Man får ju lite insikt i vad Bruce/Batman har gjort för att bli den han är. Hela den här döden-upplevelsen i en mörk håla och allt var det var(jag hoppas jag tänker på rätt bok nu!), och hur det har "hjälpt" honom. Men hur mentalt "friskt" är det att man utsätter sig själv för det här?! På det sättet är den väldigt intressant, komplex och väldigt psykologisk.

   Angående läsordningen: Tycker det är svårt att hitta en "korrekt" lista. Goodreads har uppdaterat sin lista ganska nyligen så jag hoppas att det är den man ska följa. Men sedan finns den här också: (http://comicsastonish.com/2012/01/04/a-readers-guide-to-grant-morrisons-batman/) dock är jag inte säker på om det är samma och det är väldigt svårt att hitta "rätt" ordning.

   Radera
  2. Ja verkligen jättesvårt, ja precis den listan har jag med hittat. Så tänkte följa den sen tror jag =)

   Radera
  3. Hittade precis den här: https://www.youtube.com/watch?v=MIjm68L9mJs
   Gör det lite mer klart vad det är man faktiskt ska köpa/läsa! Tråkigt för mig som gick och köpte Final Crisis. Men men, man kan aldrig ha för lite Batman i bokhyllan!

   Radera
  4. Åh missade att du skrev igen, ska kolla nu :)

   Radera