tisdag 3 september 2013

Kommande böcker 2013!

Här är de böckerna som jag ser fram emot den här hösten och dessutom några andra intressanta bokreleaser.


De tre stor och efterlängtade den här hösten. Allegiant kommer den 22/10, United We Spy kan komma redan den här veckan (på torsdag) eller så kommer den den 17/9 - jag tror att de kan vara olika beroende på vilket förlag och vilken utgåva man vill ha. Den tredje stora boken den här hösten är ju The Fiery Heart som kommer den 19/11.

Två avslutande "stor-serier". Divergent och Gallagher Girls. Väldigt tråkigt men ska bli väldigt spännande att läsa upplösningarna av dessa serier. Gallagher Girls har ju hängt med ett bra tag, första boken släpptes 2006 - jag tror att jag läste den 2009. Divergent och jag har en kortare relation då jag läste första och andra boken förra våren. Men det ska bli lika sorgligt att inte få uppleva mer i dessa världar. Dock får vi ju faktiskt short stories om Four(läs nedan!) och en Divergent-film nästa år så än är det väl inte riktigt över. Men ändå. The end of an era.

Förutom Allegiant, sista delen i Divergent-serien, kommer även fyra stycken short stories om Four löpande under hösten. Den första idag(den 3:e september) och den sista släpps den 11/2 nästa år. Här är en länk till amazon och kindle där man kan köpa den första delen.


More Four! 

Fans of the Divergent series by #1 New York Times bestselling author Veronica Roth will be thrilled by "The Transfer," the first of four new short stories told from Four’s perspective. Each brief story explores the world of the Divergent series through the eyes of the mysterious but charismatic Tobias Eaton, revealing previously unknown facets of his personality, backstory, and relationships.


Utöver detta så kommer det även en del andra böcker så klart. Några intressanta är dessa: Shadowhunter's Codex av Cassandra Clare, The Dream Thieves (måste själv ta tag i att läsa ettan i serien: The Raven Boys) av Maggie Stiefvater, Finding It av Cora Carmack, Sommarregler av Shaun Tan, två nya volymer av The Walking Dead på svenska. Det kommer även en bok som heter The 100, som antagligen är samma story som tv-serien som kommer till våren (läs mer/se trailer om tv-serien här!). På svenska kommer även sista delen i Engelsfors-trilogin, Nyckeln - är övertalad att någongång faktiskt ta tag i och läsa Engelsfors-trilogin dock kommer det nog inte att ske den här hösten men vi får se! 

Där har vi det - det jag ser fram emot den här hösten.Vilka böcker ser ni andra fram emot?! 

2 kommentarer:

 1. hej! vet du när någon av veronica roths böcker (allegiant + the transfer) kommer på svenska? :) vet du nått så får du jättegärna maila mig, gummi95@hotmail.com :) grym blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tyvärr inga exakta datum (finns nog ännu inte) men jag har fått lite indikationer på att Allegiant kommer att komma hösten 2014 på svenska, så det är ett bra tag till dess - tråkigt nog.

   Ännu mer tyvärr, så är jag väldigt osäker på om de kommer att översätta The Transfer. Möjligheten som jag ser kan vara om de översätter den samlingen med noveller om Four som släpps på engelska till våren (där The Transfer ingår). Om de skulle översätta de kan det ta upp emot ett år extra från och med mars. Men men som sagt, jag tror inte att de kommer att översätta The Transfer och de andra novellerna som kommer.

   Radera