måndag 14 april 2014

Uppsamlingsinlägg!

Här kommer korta recensioner på det som jag tidigare inte har recenserat och som inte kommer att få sitt eget inlägg!

Filmer:
Svinalängorna
En gripande, vacker och mörk historia om en ung kvinnas konfrontation med sina minnen från en trasslig och dramatisk barndom, om hennes sorg över sin förlorade barndom och kampen om att våga går vidare. (källa: cdon)

Har inte så mycket att säga om den här; helt okej. Såg den i utbildningssyfte - analyserade den utifrån social klass. Miljonprojektet m.m. Intressant.


Ensam Hemma 3
En grupp internationella skurkar har gömt ett av arméns datorchips i en leksaksbil. En förväxling på flygplatsen gör att bilen råkar hamna hos underbarnet Alex Pruitt (Alex D. Linz). Alex ligger sjuk i vattkoppor, ensam hemma i en lugn förort till Chicago. Men när förbrytarna hittar till alex hus med hjälp av sina högteknologiska apparater utsätts de för kaos och förstörelse på högsta nivå. Den lille hjälten försvarar sig nämligen mot de klumpiga busarna med en rad vansinniga fällor och bakhåll. (källa: cdon)

Älskar den här. En av mina favorit julfilmer. Måste ses varje år! Bäst.Aristocats
I hjärtat av Paris bor den tjusiga katten Duchesse med sina tre kattungar hos den vänliga miljonärskan Madame Bonfamille. När den girige betjänten Edgar råkar få höra att att katterna skall få ärva alla pengar, bestämmer han sig för att kidnappa dem! Han söver ner Duchess och hennes ungar, tar med sig dem långt ut på landet och överger dem där. Plötsligt dyker den coola vildkatten Thomas O´Malley upp till deras undsättning. En spännande hemfärd väntar, fylld av äventyr och nya häftiga kompisar, bl.a. Scat Katt och hans jazzband som släpper loss i ”Alla snubbar vill ju vara katt”. (Källa: cdon)

Även detta är en bra film. En av de bättra Disney-filmerna, enligt mig. Bra handling, den är rolig, fantastiska karaktärer och grymma miljöer - Paris liksom!

Askungen
Upplev den förtjusande och förtrollande berättelsen om Askungen – en sagolik film som är alldeles, alldeles underbar… Det är inte svårt att förstå varför Askungen drömmer sig bort från sitt slitsamma liv som piga hos sin elaka styvmamma och hennes två odrägliga döttrar. Varje dag får hon tvätta, putsa och städa och höra att hon inte är någonting värd. Tänk om hon fick möjlighet att gå på balen i kungens slott och dansa med prinsen... Och plötsligt – med hjälp av mössen Gus och Jack, en god fe och en magisk förtrollning – blir drömmen till verklighet! Men tiden är knapp. Vid midnatt bryts förtrollningen och hon förvandlas från sagolik skönhet till enkel piga igen… (Källa: cdon)

Har inte lik stort nostalgiskt värde till den här dock är det ju fortfarande en klassiker. Gillar den. Mössen(och de andra djuren) är ju för härliga. Original prinsessan är det ju verkligen. 

U2: From The Sky Down
In the terrain of rock bands, implosion or explosion is seemingly inevitable. U2 has defied the gravitational pull towards destruction; this band has endured and thrived. This documentary asks the question why. (källa: imdb, finns även på cdon)

Dokumentär om ett av mina favoritband. Väldigt spännande. Handlar om den som band självklart men med mycket fokus på tiden då de spelade in Achtung Baby (om jag inte kommer ihåg helt fel!). Intressant. Otroligt bra.
Svanprinsessan
Prinsessan Odette och prins Derek är som skapta för varandra. Det tycker i alla fall deras föräldrar, Kung Wilhelm och Drottning Alberta, som regerar över var sitt rike. Med ett gifemål hoppas de kunna förena sina riken. Den elake trollkarlen Rupert vill dock något annat. Han förvandlar Odette till en svan. Vid den mörka skogssjön, dit hon blivit förvisad, finner hon några goda vänner; grodan Jean-Bob, sköldpaddan Sprutt och fågeln Lunne, och de beslutar sig för att hjålpa Odette och sammanföra henne med Derek. (källa: cdon)

Har inte så mycket att säga om den här heller. Inget direkt märkvärdigt. Möjligt att jag såg den för första gången för sen i mitt liv och inte uppskattade den. Möjlighet. 


50/50
Adam är 27 år och får, trots sitt hälsosamma liv, en allvarlig cancerdiagnos. För att hantera sin nya situation har han den bästa och inte helt smidiga polaren Kyle, sin chockade mamma, flickvännen Rachael och den nyutexaminerade terapeuten Katie som tar sig an Adam som sin tredje patient - någonsin. 50/50 är en värmande och fantastiskt rolig feel good-film om när livet inte är på topp. (källa: cdon)

Lite Silver Linings-känsla över det hela. Det bra/bättre i en mestadels jobbig/dålig situation. Helt okej. Upplevde den inte som en jobbig cancer film utan snarare en hanterlig cancer film.Fast and Furious 6
När en rysk militärkonvoj attackeras i Moskva vänder sig agent HOBBS (Dwayne Johnson) till den ende som kan hjälpa honom att hitta den skyldige – DOMINIC TORETTO (Vin Diesel). Toretto går med på uppdraget när han får veta att LETTY (Michelle Rodriguez) är vid liv och jobbar för Hobbs huvudmisstänkte – OWEN SHAW (Luke Evans) – en före detta elitsoldat som byggt upp ett proffsteam av legosoldater. Toretto samlar det gamla gänget, inklusive BRIAN O’CONNER (Paul Walker), och ger sig ut på en fartfylld jakt efter Shaw och hans team som tar dem runt hela Europa. Biljakterna avlöser varandra i ett rasande tempo och blir allt vildare, större och mer actionfyllda. (källa: cdon

Gillar F&F. Dock upplever jag just nu att jag inte kan hålla isär handlingarna. Speciellt mellan 4an, 5an och 6an. Och det är enligt mig inte det bästa omdömet. Utan det är bara samma sak om och om igen. 

Epic
Tonårstjejen Mary Katherine myttar till sin pappa, en excentrisk vetenskapsman, men blir genom ett missöde magiskt transporterad till en mystisk värld som ligger gömd i skogens hemliga rike. Där blir hon rekryterad till ”Bladfolket” av deras drottning Tara, för att skydda skogen från onda makter. Tillsammans med några av Bladfolkets krigare och två måttligt begåvade sniglar dras hon snart in i ett svindlande äventyr där uppdraget är att rädda deras värld – och vår… (källa: cdon)

Redan trailern till den här filmen var väldigt bra! Filmen gör en inte besviken. Älskar världen den utspelar sig i. Väldigt spännande och otroligt fint gjord. Gilla.

Django Unchained
I Django Unchained, som har skrivits och regisserats av Quentin Tarantino, ser vi en prisbelönt ensemble med Jamie Foxx som Django, en slav som slår sig ihop med prisjägaren Dr. King Schultz (Christoph Waltz) för att söka upp Söderns mest eftersökta brottslingar med löftet om Djangos frihet. 

Django har de jaktegenskaper som krävs och hans enda mål är att hitta och rädda sin hustru (Kerry Washington) som han förlorade till slavhandeln många år tidigare. När deras jakt till slut leder dem till Calvin Candie (Leonardo DiCaprio), den ökände och brutale ägaren till "Candyland", blir Stephen (Samuel L. Jackson), Candies trofasta husslav, misstänksam. Nu är Candies lömska organisation dem på spåren. (källa: cdon)


Det här är en häftig film. Ganska speciell och kanske till och med svår men väldigt häftig. Borde ses!

Beautiful Creatures
Ethan Wate drömmer mardrömmar om en flicka som han aldrig har träffat. När Lena Duchannes flyttar till hans lilla stad Gatlin, dras Ethan oförklarligt till henne. Han beslutar sig för att ta reda på varför det finns ett band dem emellan, även om det innebär att avslöja en hemlighet som kan förändra allt. (källa: cdon)

Nej. Har ni valet mellan den här filmen och en annan film. Välj den andra.

Les Miserables
Med artonhundratalets Frankrike som skådeplats berättar Les Misérables en fängslande berättelse om krossade drömmar och olycklig kärlek, passion, offer och försoning - en tidlös saga om den mänskliga själens odödlighet. Jackman spelar ex-fången Jean Valjean, jagad sedan årtionden av den hänsynslösa polismannen Javert (Crowe) efter att han en gång brutit mot sin villkorliga frigivning. När Valjean går med på att ta hand om fabriksarbetaren Fantines (Hathaway) unga dotter, Cosette, förändras deras liv för alltid. (källa: cdon)

Miserabelt minst sagt. Men väldigt bra. Det här är ju en otrolig produktion. Det häftigaste är ju nästan att dessa skådespelar kan göra det de gör. Wolverine som sjunger liksom - crazzzzy(men otroligt bra!).

A Cinderella Story: Once Upon A Song
Katie (Lucy Hale) drömmer om att spela in skivor, men hålls tillbaka av sin grymma styvmor (Missi Pyle) och styvsyster (Megan Park). När styvsystern tar åt sig äran för Katies fantastiska sångröst och Luke (Freddie Stroma) faller för fel tjej, måste Katie stå upp för sina drömmar innan Luke faller i armarna på hennes elaka styvsyster. (källa: cdon)

Pinsamt jobbig ibland men även ibland lite rolig och underhållande.

No Strings Attached
Emma och Adam, som har varit vänner så länge de kan minnas. En natt är de nära att förstöra allt genom att hamna i säng med varandra. För att kunna rädda sin vänskap ingår de en pakt: No strings, alltsåingen avundsjuka, inga förväntningar, inga bråk, inga blommor och inget bebisspråk. Det innebär att de kan göra vad de vill, när de vill, var de vill - förutsatt att de inte blir kära i varandra. Frågorna som uppstår: Kan du ha sex utan att kärleken kommer emellan? Och kan vänskapen överleva?

En av de bättre romcom tycker jag. Gillar skådespelarna och story. Helt okej!Beauty and The Briefcase
A freelance writer looking for romance sells a story to Cosmopolitan magazine about finding love in the workplace and goes undercover at a Finance Company. (källa: imdb)

Yeaaaaah.... Noooo. Jag tror att jag aldrig kom förbi faktumet att Steve Newlin var med i filmen - och en romantisk film med liksom. Det går inte riktigt ihop i min hjärna. So, noooooo! 

Safe Haven
En ung kvinna med en hemlig bakgrund kommer till en liten amerikansk stad. Trots att hon försöker att hålla sig ifrån andra människor och komma dem nära, så träffar hon kärleken i änklingen Alex. Han tvingar henne att möta det mörka i sitt förflutna, som jagar henne, så att hon kan komma vidare i livet. (källa: cdon

Ännu en film av Lasse Hallström baserad på Nicholas Sparks böcker. Antagligen en smaksak vad man tycker om det här. Tycker det är helt okej. Det är väldigt förutsägbart men ändå med lite tvister i handlingen. 
Argo
När den amerikanska ambassaden i Teheran blir stormad under den iranska revolutionen lyckas sex amerikaner fly och gömma sig bakom fiendens linjer. I denna thriller baserad på en sann historia har CIA-agenten Tony Mendez en plan för att rädda dem genom att utge sig för att vara en filmproducent och försöka smuggla ut amerikanerna som en del av filmteamet. Oscar®-belönade* Ben² Affleck regisserar och spelar tillsammans med Bryan²Cranston, John Goodman och Alan Arkin. (källa: cdon)

Bra. Jag gillar den. Spännande story. Känns helt osannolik. Politik och diplomati. Bra grejer! 

She's the Man

When her brother decides to ditch for a couple weeks in London, Viola heads over to his elite boarding school, disguises herself as him, and proceeds to fall for one of her soccer teammates. Little does she realize she's not the only one with romantic troubles, as she, as he, gets in the middle of a series of intermingled love affairs. (källa: imdb)


Jag har lite svårt för den här för att jag tycker att den är så otroligt pinsam i vissa lägen. Men ändå en rolig lättsam film.
Sydney White
A modern retelling of Snow White set against students in their freshman year of college in the greek system. (källa: imdb)

Det här med "retelling of Snow White" vet jag inte riktigt men men. Dock gillar jag den. Lättsam, rolig och underhållande film. 

Radio Rebel

High schooler Tara, a girl so painfully shy that she can't even write a single letter on the board in front of a class, has an awesome secret - she is "Radio Rebel". (källa: imdb)Lite samma typ av film som StarStruck, Avalon high och Projekt Prinsessa. Okej tidsfördriv dock inte direkt den bästa filmen. Inte särskilt minnsevärd för den skull heller - kan idag ej återberätta handlingen!
Böcker:
Heist Society #2: Uncommon Criminals - Ally Carter
Fifteen-year-old Kat Bishop and her fellow talented teenagers work together to find and steal the "Cleopatra Emerald" from an unscrupulous dealer and return it to its rightful owner, while a former love of her Uncle Eddie tries to get the gem for herself. (Källor: cdon, adlibris, bokus)

Heist Society är fantastiskt bra. Ganska lätthanterlig. Rolig, spännande och underhållande. Bra plot - man kan aldrig riktigt förutspå vad som kommer att hända. Det är jättebra - rakt igenom. LÄS!!

Carter Reed -Tijan
Emma decided to skip the gym and went home early. It was the last easy decision she made because she found her roommate being raped by the boyfriend. She had two choices. Call the cops and be killed by his family’s mafia connections or kill him first and hope to survive. There was no choice to her. She killed the bastard first and went to the one person who could protect her. Carter Reed. He’s a weapon for the rivaling mafia family, but he’s also Emma’s secret. Not only was he best friends with her brother, but she’s the reason he became that weapon in the first place. (Källa: goodreads, finns på bokus, adlibris och cdon)
Lite mörk bok men bra. Spännande och underhållande. Gilla hela grejen med mafia.  

Little Red Cap -Bröderna Grimm
A little girl meets a hungry wolf in the forest while on her way to visit her grandmother. (källa: goodreads, finns på bokus, adlibris och cdon; read it here!)

Det här är nog första gången jag läser "originalversionen" av Rödluvan. Och det är ju inte direkt en barnvänlig story egentligen. Det mest spännande är när man börjar tänka på storyn i dessa sammanhang. Vad handlar den om EGENTLIGEN? Man kan göra massor av, ibland absurda men roliga, tolkningar av det här. Och det finns ju även bearbetningar av Rödluvan som fokuserar ännu mer på dessa tolkningar.


Spies and Thieves: Double Crossed - Ally Carter
When Macey and Hale meet at a society gala, the party takes a dangerous turn. Suddenly they’re at the center of a hostage situation, and it’s up to them to stop the thugs from becoming hostile. Will Macey’s spy skills and Hale’s con-man ways be enough to outsmart a ruthless gang? Or will they have to seek out the ultimate inside girl to help? (Källa: goodreads, läs den här!

Heist Society meets Gallagher Girls. Trevlig liten short story. Passar väldigt bra att blanda dessa två världar. Bra läsning. Lite extra dos av Ally Carter's världar. :)


Frigid #1 - J. Lynn(Jennifer L. Armentrout)
For twenty-one-year-old Sydney, being in love with Kyler isn't anything new. They'd been best friends ever since he pushed her down on the playground and she made him eat a mud pie. Somewhere over the years, she fell for him and fell hard. The big problem with that? Kyler puts the 'man' in man-whore. He's never stayed with a girl longer than a few nights, and with it being their last year in college, Syd doesn't want to risk their friendship by declaring her love.(källa: goodreads, finns på  cdon, bokus och adlibris)

Första boken av Armentrout som jag läst - början på en trevlig relation mellan mig och hennes böcker! Klassisk story men ändå helt okej. Jag lockades av att den utspelar sig i ett snölandskap. Finns alldeles för få böcker som har med vinter och snö att göra. Så det gillar vi!

Dream Chaser - Angie Stanton
Willow Thomas has a bad habit of running away from things that scare her. And most recently, she quit her high school cheerleading squad after a terrifying fall. With time on her hands, she auditions for a musical production directed by a Broadway choreographer. Just as things are looking up, Willow discovers she will be performing opposite Eli McAvoy, the best friend she abandoned three years before. To make matters worse, the kids in the musical hate her, her singing sucks, and her dog is sick. (Källa: goodreads, finns på cdon, bokus och adlibris

Lätt, bra, underhållande, söt bok av Stanton. Inte riktigt mitt favoritområde med teater och musikaler men ändå trevlig.

Friday Night Alibi - Cassie Mae
In the wealthy town of Sundale, Kelli Pinkins has hatched the perfect plan to capitalize on her sweet reputation. For a generous fee, she will be every trust-fund baby’s dream: a Friday-night alibi, the “girlfriend” or “BFF” that parents dream about. With college approaching in the fall, Kelli’s services are in demand more than ever, which means that her social life is nonexistent. But Kelli is A-okay with that. She’s raking in cash for school. Besides, relationships are tricky, and sometimes very messy. She’d rather be at home on Xbox LIVE, anyway. Then the unexpected happens: She meets college stud Chase Maroney. (Källa: goodreads, finns på bokus och cdon)

Bra och underhållande. Gillar hela gamer-grejen. Lite förutsägbart men fungerar bra ändå! 

Loyalty In Death (In Death #9) - J.D. Robb(Nora Roberts)
An unknown bomber is stalking New York City. He is sending Eve Dallas taunting letters promising to wreak mass terror and destruction among the "corrupt masses." And when his cruel web of deceit and destruction threatens those she cares for most, Eve fights back. It's her city ... it's her job... and it's hitting too close to home. Now, in a race against a ticking clock, Eve must make the pieces fit--before the city falls. (källa: goodreads, finns på cdon, bokus och adlibris)

Har inte nämnt så mycket om In Death-serien här på bloggen tidigare dock är det lite av ett pågående projekt (9 av typ 50 böcker lästa). Polisserie som utspelar sig i framtiden. Mycket spännande och underhållande. Inte fått så stort genomslag i Sverige vad jag uppfattar det som men jag gillar det! 

Sula - Toni Morrison
Nel Wright has chosen to stay in the place where she was born, to marry, raise a family, and become a pillar of the black community. Sula Peace has rejected the life Nel has embraced, escaping to college, and submerging herself in city life. When she returns to her roots, it is as a rebel and a wanton seductress. Eventually, both women must face the consequences of their choices. Together, they create an unforgettable portrait of what it means and costs to be a black woman in America. (Källa: goodreads, finns även på bokus, cdon och adlibris)

Intressant bok. Finns ju otroligt mycket som man kan lyfta fram och analysera i den här boken; African-american history, civil rights movement, stereotyper, kvinnor och så vidare. Inte den lättaste boken att läsa. Är inte straight forward i berättandet/narrativet och är ofta ganska poetisk. Men intressant att läsa. Min första bok av en nobelpristagare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar