onsdag 9 april 2014

A Game of Thrones: Kampen om Järntronen vol.1 - George R.R. Martin

Ur George R.R. Martin förord till A Game of Thrones volym 1.
Välkommen till den första samlingsvolymen av A Game of Thrones, serie romanen baserad på min fantasybok med samma namn.

Låt mig klargöra en sak: Detta är inget komplement till TV-serien. Det du nu ska få läsa är en helt egen bearbetning av mina romaner. Kreatörerna bakom de olika versionerna av min saga - Daniel Abraham och Tommy Patterson vad gäller serietidningen - utgick från samma källmaterial och stötte på delvis samma utmaningar, men de var samtidigt tvungna att hantera problem som är unika för deras respektive medium. I vissa fall hittade de kanske samma lösning, i andra fick de gå helt olika vägar. Men om du gillar TV-serien och undrar varför historierna skiljer sig lite åt, och varför karaktärerna inte liknar skådespelarna du sett på din platt-TV ... så vet du nu.

För egen del älskar jag TV-serien, och jag älskar serieromanen också. Detta är min värld, det är mina människor, och det är fortfarande min historia, som nu berättas på ett annat sätt i ett annat medium, där en helt ny publik kan njuta av den.

Om du uppskattade böckerna eller TV-serien, hoppas vi att du skall gilla denna version också. Och om du inte tidigare har stiftat bekantskap medA Song of Ice and Fire, hoppas jag att du skall uppskatta att besöka Westeros och Winterfell, att möta Tyrion och Jon Snow och Arya och Ned och Cersei och Sansa och Bran och resten av mina tusentals roll figurer. (Men bli inte för fäst vid dem.)


George R.R. Martin är författare och har tagit världen med storm med sitt fantasyepos A Song of Ice and Fire, där A Game of Thrones är första delen. Nu har alltså succéromanen som blev en ännu större TV-serie dessutom blivit en serietidning.

A Game of Thrones volym 1 - Kampen om Järntronen samlar Apart Förlag de första 6 delarna på 192 vackert tecknade och färglagda sidor.

Får inte missas!

(beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, cdon och adlibris)

Min Syster försökte förklara vad det är som gör Game of Thrones (tv-serien) så bra för en icke-tittare. Hennes sammanfattning: "När man hör introt och man bara eeeeehhhhhhhh!" Vilket är en fantastiskt bra sammanfattning till en serie(både gn och tv-serien) som är otroligt svår att sammanfatta. Det är bara en massa intriger, intriger, våld, intriger, sex, intriger, lite krig och ännu mer intriger och mängder av karaktärer. Episkt, storslaget och fantastiskt. 

Jag har ännu inte läst böckerna utan bara sett tv-serien och det var ett tag sedan jag kollade igenom hela serien. Så jag kommer inte riktigt ihåg vad som exakt händer. Dock upplevde jag att vissa saker var mer utarbetade i den här graphic noveln. Exempelvis så fattade jag mer angående varför Ned väljer att lämna Winterfell och liknande. 

Otroligt snygga är de också. Speciellt med detta omslaget vilket är superfint. Samlingsvolymerna på engelska har väldigt tråkiga omslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar