fredag 25 januari 2013

Morganville #3: Midnattsgränden - Rachel Caine

Detta är del #3 i serien, kan innehålla spoilers från tidigare böcker m.m. Läs om del #2 här!

Claire har bundit sig till Amelie, den mäktigaste vampyren i Morganville, i förhoppning om att det ska ge skydd åt henne och vännerna i Glashuset. Men Amelie har sina egna planer och sätter Claire som lärling hos den galne Myrnin, vampyren som bor i Morganvilles mörkaste gränd och som dödat fler människor under de senaste åren än alla de andra vampyrerna tillsammans. Han har mycket att lära Claire om hon kan överleva lektionerna. (Beskrivning lånad från bokus.com, finns även på adlibris.com och cdon.com)


Efter att ha läst den här boken så gillar jag Morganville-serien. Tack/äntligen!

Efter de två tidigare böckerna har jag varit väldigt tveksam till att fortsätta och har helt enkelt inte riktigt fastnat för böckerna. Men nu, nu händer det grejer. Den blir mindre och mindre omogen för varje bok som går, hoppas att det fortsätter så en liten bit till. Jag gillar verkligen handlingen i den här boken. Gillar hela grejen med Myrnin och att vi får lära oss saker om den här världen. 

Serien har också många bra karaktärer, som iallafall jag har fastnat för, och det är roliga/ förhållanden och relationer mellan dessa. 

Bara namnet på karaktären Kapten Uppenbar är ju underbar!

Jag tycker att böckerna är ganska lättlästa. Vilket för mig har varit väldigt bra, för det har gjort att jag fortsatt läsa dem. Hade det varit trögt att läsa dem hade jag antagligen inte fortsatt men nu när de är så pass lätta, så har jag gett böckerna en chans. Så det är ett stort plus i de två första böckerna iallafall. Det är faktiskt skönt att läsa en bok som inte kräver så mycket av en ibland. 

Det jag funderar över, vilket jag länge har gjort, är om de är lika lättlästa på engelska. Någon som har läst och vet?!


2 kommentarer:

  1. De är väldigt lättlästa på engelska också, har läst 11 böcker i den serien hittills och den blir bättre och bättre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ok, jättebra. Då kanske man ska ta och läsa dem på engelska istället - slipper man vänta på att alla ska komma på svenska!

      Radera