måndag 21 mars 2016

Vampire Academy #3: Skyggkysst - Richelle Mead

Intriger och kamp på liv och död bland vampyrer på high school! 
"För sent. Dimitri och jag såg honom samtidigt, men Dimitri var närmast. Blekt ansikte. Röda ögon." 

Det är vårtermin på S:t Vladimirs skola för vampyrer. Rose Hathaway ska snart ta sin high school-examen och lämna internatet tillsammans med sin vän Lissa. 


Rose ser fram emot ett nytt liv utanför skolan, men efter sin vän Masons död under jullovet har Rose mått fruktansvärt dåligt. Hon ser oförklarliga, skrämmande saker, har svårt att koncentrera sig och om nätterna drömmer hon hemska mardrömmar. Det känns som om hon håller på att bli tokig och hon är så arg! 


Rose bär också på en hemlighet, som hon inte ens berättat för Lissa: Hon är förälskad i sin handledare Dimitri. Och nu verkar det som om han också är beredd att visa sina känslor för Rose. 


Men tyvärr är det inte tid för kärlek, utan krig. En stor grupp onda vampyrer, strigoi, anfaller skolan och det blir många smärtsamma förluster... 

(beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, cdon och adlibris)

Läs om Törst här och Fruset blod här!

Skuggkysst är en av mina favoritböcker. Helt klart. Den är jättebra. När jag bara vill bläddra lite i en bok så väljer jag nästan oftast den här!

Den är verkligen jättebra! Den har en spännande handling. Bra utveckling av världen och framförallt av Rose. Den är samtidigt väldigt sorglig i och med allt som faktiskt händer. Men  det är så bra. Mead skapar ju sådana bra böcker ibland alltså - eller för det mesta för hon ju faktiskt det!

I den här boken finns det ju några ikoniska scener som är så fantastiskt bra. När de är påväg tillbaka från The Court på flygplanet, när de dricker varm choklad, när Rose äntligen får visa vad hon går för, the Cabin, the fighting, när hon pratar med Lissa och sedan lämnar stället. Så många bra scener!

Vilka är era favoritscener?!

Löftet, coming up next!


2 kommentarer:

  1. Det här är en av mina favoriter med. Jag ryser alltid när Rose och Christian slåss tillsammans.. :) Och slutet, så klart, som alltid krossar mitt hjärta en aning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, ja. De är ju grymma tillsammans! Du är verkligen inte den enda som känner så!

      Radera