måndag 7 mars 2016

Insidan Ut

Från de fantasifulla skaparna på Disney•Pixar kommer nu en hysteriskt rolig, varm och ovanligt “känslosam” film, som kritikerna älskar. Tittar du ibland på någon och undrar vad som pågår i deras huvud? 

Disney•Pixars Insidan Ut tar dig med på en fartfylld resa genom medvetandet för att besvara den frågan. Inuti 11-åriga Jennys hjärna jobbar fem känslor hårt på huvudkontoret, ledda av optimisten Glädje. Hon gör allt för att Jenny ska förbli lycklig vad som än händer, och vid sin sida har hon de andra känslorna Rädsla, Ilska, Avsky och Vemod. (beskrivning lånad från cdon)

Sån otroligt fin film. Att ens försöka sig på att förklara och förstå hur hjärnan fungerar kan vara otroligt svårt men här lyckas dem ta sig an det här på ett väldigt bra sätt. Det är helt fantastiskt att se. 

Dessutom är den väldigt snyggt gjord. Gillar verkligen alla miljöer som de har skapat. Hela alltet är så otroligt kreativt. Det är helt underbart. 

Jag tycker det är kul att det på senare tid har kommit tecknade/animerade filmer så som den här och även Lego The Movie som är så ofantligt bra som de är. Det är en roligt och kreativt format och när de skapar bra berättelser så blir det ännu bättre. Jag hoppas att filmskapare förstår det här, tar till sig det och skapar mer liknande. 

2 kommentarer: