onsdag 2 mars 2016

Uppsamlingsinlägg!


The Originals s.1

Denna sexiga och fängslande serie handlar om Original-vampyrfamiljen och vampyr/varulv-hybriden Niklaus “Klaus” Mikaelson. När en häxcirkel lockar Mikaelsons tillbaka till förfädernas hemtrakter i New Orleans, blossar det sedan länge pyrande kriget upp. Blodsband är starka, men makthunger - och hämndbegär - kan visa sig starkare. (beskrivning lånad från cdon)

Efter att ha varit ganska trött på The Vampire Diaries så var jag överraskad över att jag faktiskt gillade den första säsongen av the Originals. Vilket visserligen kan ha med att göra att det är något nytt. Men jag gillar karaktärerna och settingen i New Orleans. Kul även att få reda på mer om "Familjen" och deras bakgrund. Jag hoppas verkligen att de kan fortsätta att leverera bra avsnitt. Tyvärr är jag rädd för att det kommer att bli samma sak som med The Vampire Diaries.  

Homeland s.1-4
This incredible collection includes the first four seasons of TV’s most thrilling and addictive series. Emmy winner Claire Danes stars as Carrie Mathison, a brilliant CIA agent locked in a delicate dance of deceit and desire with rescued POW Nicholas Brody (Emmy winner Damian Lewis.) CIA veteran Saul Berenson (Emmy winner Mandy Patinkin) and covert operative Peter Quinn aid Carrie in her quest to capture dangerous terrorists, but lines are blurred between friend and foe and no one can be trusted. Packed with multiple layers and shocking twists, this Emmy winner for Outstanding Drama Series offers something new every time you watch it. (beskrivning lånad från cdon)

Konceptet med Homeland är bra och väldigt spännande. Gillar underrättelsetjänst-grejen. Spioner liksom! Storymässigt är de tre första säsongerna alldeles för monotona. Det är samma sak, om och om igen. Och man tröttnar på det! Som tur är händer det äntligen lite nytt i säsong 4. Mycket bättre storyline och man slipper en viss karaktär (BRODY).

Det är sällan som jag verkligen hatar, eller känner starkt emot karaktärer. Men jag klarar inte av Carrie. Det är bara nej, nej, nej. Det är Carrie och hon i Shopaholic-serien - Becky, va?! Förlåt, men ni två kan bara lägga ned allt. Sorry. Dock finns det andra karaktärer som man tycker om och de väger väl upp lite som helhelt.


Merlin s.1-4
Den brittiska tittarsuccén Merlin är en dramaserie i 13 delar som ger en ny publik chansen att bekanta sig med den berömda trollkarlen. Merlin är en fantasifull och trollbindande nytolkning av en urgammal legend och utspelar sig i den mytiska staden Camelot tiden innan den välkända Artur-legenden börjar: när Merlin är ung man och Kung Artur en ung prins. (beskrivning lånad från cdon)

En rolig liten serie att kolla på. Även Merlin är ganska monotont, med storyn och upplägget på avsnitten. Dock är det ändå ganska roligt att kolla på. Merlin och Arthur är ju underbara. Kul att se Anthony Head i en serie igen - man längtar tillbaka till tiden med the Scooby Gang. Någon gång ska jag även ta tag i och kolla på sista säsongen i serien med!


Game of Thrones s.5
Detta storslagna nya HBO®-drama som har baserats på den bästsäljande bokserien, Sagan om is och eld av George R.R. Martin, utspelas i en fantasivärld där de mäktiga familjerna i De sju konungarikena utkämpar en hänsynslös kamp om järntronen. I denna saga med dubbelspel och förräderi, adel och ära, erövring och triumf gäller det att segra – eller stupa. (Beskrivning lånad från cdon-säsong 1, finns även säsong 5 så klart)

Har tydligen glömt att skriva ett inlägg om säsong 5. Mycket dåligt, Lovisa. Så får skriva ikapp lite här. Game of thrones fortsätter lika bra som de tidigare säsongerna. Man sitter klistrad varje vecka och det är så otroligt bra. Det var svårt de första veckorna där efter att det sista avsnittet efter hans död. Dock verkar det ny komma rapporter om att han har varit med på inspelningsplatserna för säsong 6 - så hoppet lever fortfarande. Men avsnitt 8 var ju fantastiskt bra. Så jäkla häftigt. Bara ca 6 månader kvar till nästa säsong... (ca 2 vid publiceringstillfället)


Halfway to the Grave - (Night Huntress #1) - Jeaniene Frost
Flirting with the Grave...

Half-vampire Catherine Crawfield is going after the undead with a vengeance, hoping that one of these deadbeats is her father - the one responsible for ruining her mother's life. Then she's captured by Bones, a vampire bounty hunter, and is forced into an unholy partnership.

In exchange for finding her father, Cat agrees to train with the sexy night stalker until her battle reflexes are as sharp as his fangs. She's amazed she doesn't end up as his dinner - are there actually good vampires? Pretty soon Bones will have her convinced that being half-dead doesn't have to be all bad. But before she can enjoy her newfound status as kick-ass demon hunter, Cat and Bones are pursued by a group of killers. Now Cat will have to choose a side . . . and Bones is turning out to be as tempting as any man with a heartbeat. (beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, cdon och adlibris)

Helt okej bok. Underhållande, roligt och spännande. Inte så mycket VA/Bloodlines för det utan snarare mer Buffy/Angel. Eller det är så jag föreställer mig hela situationen i alla fall. Lite mer 90/00-talet. Ärligt talar så kommer jag inte ihåg handlingen så värst mycket utan jag kommer bara ihåg att jag tyckte att den var underhållande.  


Justice League: Throne of Atlantis
In the aftermath of Justice League: War, the world is at peace or so it seems. When Atlantis attacks the Metropolis for the death of their king. But the Queen has different plans and requires the Justice League to find her lost son. But while they search for him, Atlantian troops; lead by Ocean Master, continue their assault. Who will win? (beskrivning lånad från imdb)

Underbart att få ta del av havsriket och även de inte lika välkända individerna av Justice League. Framför allt är det en bra introduktion till Aquaman men även ganska bra intro till Cyborg. Bra film, gillar framför allt settingen men den har även en spännande och intressant handling. För det mesta är den också ganska snyggt gjort, men Aquaman har i början av filmen det fulaste skägget jag sett i animerade filmer (har antagligen inte sett många men ofta man inte kunde ha gjort det bättre!). Det är viktigt att få skägget rätt :)


Avengers
När en oväntad fiende plötsligt hotar hela jordens säkerhet måste Nick Fury, chefen för den fredsbevarande byrån S.H.I.E.L.D., hitta ett team som tillsammans kan rädda jorden från ett katastrofalt öde. (beskrvning lånad från cdon)

Så här nu när jag skulle skriva det här inlägget så kom jag verkligen inte alls på vad den här filmen handlar om. Inte överhuvudtaget. Sedan snabbspolade jag igenom filmen så nu har jag ett hum. Men det säger väl ganska mycket om filmen att man inte kommer ihåg den. Det är en spännande film helt klart. Den är även rolig och underhållande men inte minnesvärd. Tror även att jag tycker att Age of Ultron är lite bättre. Men samtidigt jag tackar aldrig nej till att se Marvel/Avengers filmer - aldrig! :) 
Fifty Shades of Grey

Ana är en oerfaren collegestudent som får i uppgift att intervjua den mystiske miljardären Christian Grey. Men det som börjar som ett affärsmöte förvandlas snabbt till ett okonventionellt förhållande. Ana rycks med i Christians glamorösa livsstil men får snart se en annan sida av honom när hon uppdagar hans hemligheter och samtidigt börjar utforska sina egna mörka lustar. Resultatet är en passionerad romans där Christian och Ana testar gränserna för hur långt de är villiga att gå för sitt förhållande. (beskrivning lånad från cdon)

Det var nödvändigt/behövligt att se den. Jag kommer inte riktigt ihåg vad jag tyckte om den - ganska icke minnesvärd. Det händer verkligen inte mycket i den här filmen. Det är samma sak med boken - berättelsen sträcker sig över alla tre böckerna och man måste snarare se det som en helhet. Men i övrigt har jag väl inga större motsättningar mot filmen men det är inte heller en direkt favorit. 

Här kan ni läsa mitt inlägg om böckerna! 


Jupiter Ascending

Jupiter Jones föddes under natthimlen och flera tecken förutspådde att hon skulle komma att uträtta stordåd. Som vuxen möter hon dock den bistra verkligheten och är förföljd av otur. Först när Caine, en gentekniskt framställd f.d. militärjägare, spårar upp henne på Jorden får hon en glimt av sitt egentliga öde: ett extraordinärt arv som kan förändra universum. (beskrivning lånad från cdon)

Eh. Det började väl helt okej. Mycket ganska häftiga scener och liknande. Men. Tyvärr blir det inte så mycket mer än det. Vad handlar filmen ens om?! Var tillslut ganska ointresserade av att se vad som skulle hända. Så inte något särskilt bra betyg.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar