måndag 14 mars 2016

The Shannara Chronicles s.1

De Fyra Länderna hotas av urgamla demoner. Kraften från trädet Allman har hittills hållit dem inspärrade, men trädet är döende och för varje löv som faller vaknar en demon till liv. Alvprinsessan Amberle, Wil av Shannara och Eretria är de enda som kan rädda trädet och stoppa ondskan från att ta över världen. The Shannara Chronicles är baserad på bestsellerförfattaren Terry Brooks fantasybokserie och är producerad av Jon Favreau som gjorde Iron Man. (beskrivning lånad från cdon)

Jag tycker att det är en jättehäftig värld. Coola miljöer och bra premisser för en bra tv-serie/story. Världen som det här utspelar sig i är det absolut bästa med serien.

Det är en helt okej story. Relativt spännande och underhållande. Ett äventyr. Dock blir det tidvis ganska löjligt. Tyvärr, för det sänker kvaliteten på serien ganska mycket. 

Premisserna och allt är klockrena men på något sätt får de liksom inte riktigt till det. Jag har inte alls varit direkt peppad på att se avsnitten när de kommit ut men det är inte så pass dåligt att man inte kan se det. Men det finns bättre grejer. 

Sedan är serien på något sätt kopplat till MTV och bara det sänker förväntningarna för min del - eller det borde göra det i alla fall. Teen Wolf som också är en MTV-serie har ju också tidvis mer eller mindre av den här löjligheten. Sedan är det samma skapare till serien som också har gjort Smallville - det kan också vara ett tecken på kvaliteten. Är man dock medveten om det och sätter förväntningarna därefter så är det helt klart möjligt att se och tycka att det är en okej serie. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar