måndag 18 maj 2015

The DUFF

Bianca (Mae Whitman) är en självsäker tjej som går sista året på high school. När hon får höra att hon omnämns som DUFF (Designated Ugly Fat Friend) till sina mer eftertraktade vänner (Skyler Samuels och Bianca Santos) krossas hennes världsbild direkt. För att återuppfinna sig själv och kunna attrahera drömkillen Toby (Nick Eversman) anlitar Bianca sin granne Wesley (Robbie Amell), en av skolans populäraste killar, som kärlekscoach. Skolans största mobbare Madison (Bella Thorne) gillar inte alls att en DUFF umgås så nära med hennes ex-pojkvän, men en hemsk viral video kan inte stoppa barndomskompisarna Bianca och Wesley från att börja se på varandra med helt nya ögon och inse att alla är någons DUFF? (beskrivning lånad från cdon)

Bra film. Sjukt rolig. Tidvis otroligt pinsam så att man måste hålla för ögonen och låtsas att man inte existerar. Men annars väldigt bra. Utöver det att det är en väldigt rolig film så har den även bra budskap. Delvis det här med att "everybody is somebodys DUFF" med mera. Men den handlar också mycket om hur vi behandlar varandra på internet och i social media och  liknande. Och på det sättet är det en viktig film. 

Men som sagt sjukt rolig. Bianca goes "monster" ett tag och hon går till skolan i pyjamas m.m. Det är klockrent. Helt klart en sevärd film!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar