onsdag 10 augusti 2016

Suicide Squad

En hemlig myndighet rekryterar fängslade superskurkar för att utföra farliga och hemliga uppdrag i utbyte mot benådning. (beskrivning lånad från cdon)

Suicide Squad är en av de filmer som jag sett emot det här året. Den har ju verkligen varit hypad innan, och i och med att tidigare DC comics filmer som släppts under året inte har fått så bra respons hoppades man ändå på att den här filmen skulle leverera. 

Jag tycker att den gör det. Den börjar väldigt bra. Jag tycker att de får ihop det bra med introduktionen av de olika karaktärerna. Jag var lite fundersam till hur de skulle hinna med att introducera typ 15 karaktärer i en film men den lyckas med att göra en bra första introduktion, relativt snabbt, av dessa.

Filmen är också tidvis väldigt snyggt gjord. Älskar verkligen färgerna som de har använt sig av - som ni även ser på omslaget här bredvid. De har även använt sig av många bra - redan skriva/existerande - låtar i filmen. Eninem, Queen, CCR, The Rolling Stones m.m. Väldigt passande! Alla premisser finns för att göra en jättebra film. Men tyvärr blir det lite platt. 

Även om de lyckas introducera alla karaktärerna på ett bra sätt så blir det väldigt ytliga introduktioner. Det är egentligen bara Harley Quinn, Enchantress, Deadshot och lite Rick Flag som vi får bra/djupa introduktioner av. Det är dem vi lär känna - inte tillräckligt men mer än de andra. Resten är bara där ibland men vi får inte direkt lära känna dem. Vilket är förståeligt då de har två timmat på sig att leverera den här filmen men det är samtidigt det som gör att filmen inte riktigt håller måttet. Jag, och säkerligen många andra, har ju varit taggade för att se Jared Leto som Jokern, men Jokern hade egentligen ingen plats i här filmen - överhuvudtaget. Det byggs inte direkt heller upp en djup handling - på så sätt att det inte direkt känns som att det är något som står på spel. Man känner nästan inte av hotet och sedan kommer det en liten snabb konfrontation, alla överlever och sedan är det över. Det finns inget direkt djup i det som händer. Det känns som om detta är problemet med DC Comics filmerna som kommer just nu.  

Om man jämför med Marvel så introduceras de flesta karaktärerna i specifika filmer/egna filmer innan de sätts samman till Avengers eller i andra gemensamma filmer. Vi har Hulken-filmer, vi har Iron Man-filmer, och vi har Thor-filmer m.m. På så sätt ges det mer tid till att faktiskt skapa ett djup och lära känna karaktärerna. Samma möjlighet fanns ju med Nolan's Batman-trilogi på ett helt annat sätt än vad som kan göras i en film om Suicide Squad - speciellt när den innehåller typ 15 karaktärer. 

De senaste DC Comics filmerna får inte heller riktigt till humorn i sina filmer. Marvel gör det jättebra. Man skrattar verkligen när man se de filmerna. Men man gör inte alls det på samma sätt när man ser Batman v Superman eller Suicide Squad. Samtidigt får det inte bli alltför lättsamt - gärna humoristiskt/roligt - men DC har ett mörker som jag verkligen gillar och som de gärna får behålla. 

Det är klurigt vad som behövs för att skapa intressanta, spännande filmer men DC borde försöka göra något för att skapa bättre filmer - generellt sett då - jag tycker ändå att den här var helt okej! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar