fredag 26 augusti 2016

Mandela: Long Walk to Freedom


För miljoner människor världen över står Mandela för triumf och hopp istället för förtvivlan och hat. I denna avslöjande film får vi ta del av händelserna som slutligen tog honom från fängelseön Robben Island till den yttersta makten och avskaffandet av apartheid samt hans väg till att bli en internationell ikon. Vi får också lära känna en Mandela som förblivit okänd för större delen av världen – mannen som älskar snabba bilar och kvinnor, boxningsentusiasten, den skicklige advokaten och den beväpnade frihetskämpen. (beskrivning lånad från cdon)


Nelson Mandela är ju en av de stora individerna från vår livstid som verkligen har betytt mycket för världen och hyllas väldigt ofta som en fantastisk person som många har som förebild och idol. Men ofta känner man kanska mest bara till de ytliga sakerna som han gjort (att han blev folkvald efter att ha suttit i fängelse i 28 år och allt hans arbete mot apartheid), så känner jag i alla fall. 

Det som jag verkligen gillade med den här filmen är att de inte bara visar de fantastiska sidorna av Mandela utan även andra sidor av hans liv som inte alltid är lika fantastiska. Det är ett mer komplext porträtt av Mandela som person, vilket jag verkligen uppskattar. Vilket liv liksom! 

Annars är det en ganska lång film, lite seg ibland men intressant! 

U2 gjorde ju även den fantastiska soundtracklåten Ordinary Love till den här filmen. Tyvärr så jag den på tv4 och då klippte de av eftertexterna efter typ 20 sek - så fick bara höra inledningen av låten i slutet. Det var en enorm besvikelse kan jag säga. Det är en suveränt bra låt! 
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar