söndag 22 december 2013

The Colony

Forced underground by the next ice age, a struggling outpost of survivors must fight to preserve humanity against a threat even more savage than nature. (beskrivning lånad från imdb, finns även på cdon

Den här filmen hade potential innan jag började se den. Jag tyckte nämligen att de lät häftigt att det snöade konstant och att de levde i värsta istid-landskap. Det skulle vara jättespännande att bara se en film om hur de levde på den här basen. Men det håller inte riktigt. 

Först och främst så hur kan det fortsätta snöa om allt vatten på jorden redan har fryst till is? Det finns ju bara en viss mängd vatten på jorden, om den då fryser så kan ju inte vatten stiga(som den gör av värme), bilda moln och sedan falla ner igen. Hade de utvecklat historien om hur det blev så här (istid) så hade jag kanske köpt att det snöade konstant men det gör de inte. 

Jag funderar lite över vad som poängen var med att göra den här filmen. Seriöst?! För den känns totalt meningslös. Den var inte ett storslaget verk och den verkar inte ha något större/uppfattningsbart budskap att förmedla. Därav känns den totalt meningslös! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar