söndag 23 juni 2013

Before Watchmen: Ozymandias

October 11, 1985: 

It occurs to me in these final minutes before I undertake my great mission that perhaps I ought to record and explain the events that have led me to this moment, on the minuscule change that I am no successful in my efforts and, thus, do not return...

Unlikely, granted, given I have prepared for every possible eventuality - but even the world's smartest man has been known to make an error now and than - and it always remains for history, in the end, to determine the rightness of my efforts... like it or not, history will always have the final word.

The becoming av världens smartaste man. Intressant story. Aningen oväntad. Men väldigt bra. Också väldigt snyggt gjord.

Intressant tanke: Att förstå. Vi vanliga människor kan ju leva med att vi inte förstår allting. Det är väl nästan som en överlevnadsmekanism i vissa fall. Att vi faktiskt inte kan begripa vissa saker. Det är ju kanske Adrian Veidts nackdel, men samtidigt är det det som "gör" honom. Världens smartaste. Ganska häftig titel. Det skulle vara intressant att se världen och om man faktiskt förstår (som Ozymandias gör). Inte för att jag är direkt ovetande men ändå. Bara för att.

Jag gillar verkligen Ozymandias serier för att den är relevant till filmen och original boken på ett sätt som några av de andra inte är. För att det är därifrån serien har sin utgångspunkt och det är där den har sitt slut. Dock känner man sig lite blåst på slutet när handlingen inte tar med en riktigt hela vägen fram. Men det är ändå en bra story och det är som sagt en companion eller komplettering till Watchmen.

Jag kommer verkligen inte ihåg alls mycket av Ozymandias story från boken. Därför var det spännande att se det här ur hans synvinkel.

Kunskap är ovärderligt.


Länk till länkar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar