lördag 15 juni 2013

Before Watchmen: Nite Owl

"Four o´clock, Lincoln Park, South-east corner, Green Bench." 

Där och då börjar Dan Dreibergs övertagande som Nite Owl. 

Vid första anblicken verkar Nite Owl eller Dan vara en av de er "normala" av "hjältarna" i Before Watchmen men det visar sig ganska snart att hans bakgrund/uppväst inte heller är fullt så underbar. 

Vid sidan av en misshandlande pappa och en mamma som helt enkelt inte verkar bry sig växter Dan upp med en dröm om att arbeta tillsammans med Nite Owl (den äldre), som efter lite om och men tar in Dan under sina vingar. Men det gör honom ändå inte mindre påverkad av hans vardagliga liv. 

Ni som läst min tidigare recension om Rorschach vet att jag tycker att det finns vissa likheter mellan de båda och det är kanske just därför de fungerar bra tillsammans - vem vet. Framför allt att båda verkar ha varit ganska totalt oälskade/oönskade av sina föräldrar när de växte upp. Sedan försöker de båda hitta sina vägar för att ta sig vidare från detta och dessa blir då ganska olika. Även fast denna serie ska handla om Nite Owl handlar den nästan lika mycket om Rorschach.

Men vad betyder "The End is Nigh"? Detta står på en skylt som Rorschach använder som mordvapen och sedan börjar demonstrera med. Jag tror även att samma uttryck dyker upp i Silk Spectre. Nej, det var visst sista sidan i sista Nite Owl!

Svar: Enligt sökning betyder bara "nigh"att någonting är nära. Thus: Slutet är nära. Domedagen. The End. Men tydligen så ska en man ha gått omkring med en sådan här skylt på Oxford Street i London och skyltat om den kommande domedagen (enligt kristendomen). Detta är väldigt "conspiratory" för det passar otroligt bra in på handlingen i Watchmen.

Nite Owl var för övrigt en väldigt bra och underhållande story.

Covers:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar