måndag 13 maj 2013

James Bond #23: Skyfall

När Bonds senaste uppdrag misslyckas allvarligt och agenter runt om i världen avslöjas, attackeras MI6 och M tvingas flytta verksamheten. Detta leder till att hennes auktoritet och ställning ifrågasätts av Mallory (Ralph Fiennes), den nya chefen för Intelligence and Security Committee. När MI6 hotas både inifrån och utifrån finns det endast en person som M kan lita på: James Bond. Med hjälp av agenten Eve (Naomie Harris) följer 007 spåren efter den mystiska Silva (Javier Bardem), vars dödliga motiv är väl dolda… (beskrivning lånad från cdon.com)

Först och främst: snyggaste introt, både estetiskt och med Skyfall av Adele. Bäst. 

I like it. Generellt tycker jag att de nyare filmerna med Daniel Craig som James Bond är bättre än de tidigare. Visst, de framför inte den klassiska bond som har skapat genren men det är inte direkt en verklig Bond heller. Dock känns den senare Bond som en mer verklig person och han är generellt mer bekymrad än vad han har varit tidigare. 

Jag tycker också, vilket jag gillar, att det är mer "tuffare" och kanske aningen mörkare/dystrare. Som sagt väldigt snyggt gjord. Och Javier Bardem, kan man bli mer äcklig?! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar