måndag 25 mars 2013

Doctor Who?

För att göra det här väldigt enkelt: Doctor Who är det bästa som finns.

Jag har precis kollat ikapp alla säsongerna, i den nya omgången från 2005, inför att säsongen återupptas  den 30:e. Pust. Herregud. Jag vet inte när jag började kolla exakt, men strax innan jul och det har varit en omtumlande världsbildsförändrande resa sedan dess.

Doctor Who handlar om the Doctor som reser omkring, genom tid och rum/emellan rum också faktiskt, i  sin TARDIS(Time And Relative Dimension In Space), till olika platser och tidpunkter. Med sig har han också oftast en kompanjon på dessa resor.

Det är nästintill omöjligt att säga vad man ska förvänta sig av Doctor Who - man kommer alltid att bli överraskad. Det vanliga adjektiven passar självklart in: fantastisk, fantasifull, rolig, sorglig, epic, underbar, äcklig, riktigt jävla äcklig ibland, löjlig, lekfullt och bäst. Största delen av tiden är man väl förundrad över allt som händer, för man kan verkligen inte förvänta sig det som händer. Aldrig. Det går inte.

Jag vet inte hur mycket de planerar i förväg men det är otroligt bra/roligt hur vissa grejer är återkommande genom serien och det bygger verkligen på att man ser alla avsnitt. Och Steven Moffat. Man bara vet att det kommer hända något epic när hans namn dyker upp. Herrejävlar rent ut sagt. Bäst. Några av de avsnitten han gjort(The Empty Child/Blink) det går knappast att beskriva hur mycket det påverkat mig. Sjukt. Men så fantastiskt bra.


Första säsongen är lite svag. Det finns inte något direkt större sammanhang i säsongen men det ger en en liten bild/ett försmak av vad som kan tänkas förväntas i framtiden. Sedan har vi säsong 2 och the beginning of /with David Tennant. Älska. Galen. Bäst. Nu har vi Matt Smith - också jättebra och The Ponds.

Till er som vet(/generellt roligt/efter att ni sett Doctor Who så fattar ni!):
Säsong 7 börjar igen den 30:e, så det är förhoppningsvis tillgängligt den 31:a! Längta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar