måndag 21 november 2011

Ett par Tintin...

Mitt Tintinprojekt fortsätter, nu är 10st böcker utlästa. Endast 14st kvar! Men här kommer en genomgång av de senast lästa...

Det sönderslagna örat
En staty blir stulen från ett museum, dock återlämnas det kort där efter en kopia av statyn. Vilket leder Tintin ut på en liten resa till Sydamerika. Indianer, bovar, mysterie. Det gamla vanliga. Okej bok, inte jättebra!

Den svarta ön
Flygplan får motorstopp, Tintin fösöker vara hjälpsam blit skjuten, får höra om ett flygplan som störtat, åker dit, hittar konstigt meddelande, bil/tåg/flygplans-jakt. Detta leder honom till Skottland och den svarta ön. Okej, inget utöver det vanliga.Kung Ottakars spira
Tintin träffar en sigillograf, som ska åka till Syldavien(ligger i Europa) och behöver en assistent = Tintin. De åker. Sigillografen verkar konstig, Tintin blir orolig, faller ut ett flygplan. Statskupp, spira försvunnen, spora MÅSTE återfinnas. Tintin hjälte. Också okej bok. Men ibland blir jag galen, det är typ rutor där Tintin sneglar bakåt på någonting och så är det en text ruta typ: "hum, misstänksamt." - Jag bara: Vad är det som är så himmla misstänksamt?! Det är omöjligt att lista ut vad det är som är misstänksamt! (Dock får man veta det senare!)

Krabban med guldklorna
Tintin och Dupondtarna hittar en bit av omslaget från en krabb konservburk på en drunknad man med texten KARABOUDJAN. Vilker är ett fartyg som är inblandat i ännu mer opium affärer som nu också Tintin och Dupondtarna är inblandade i. Tintin träffar Kapten Haddock! Lite högre klass på den här boken, tycker jag.


Den mystiska stjärnan
Meteor på väg mot jorden. Nästan jordens undergång. Meteoriten landat i norra ishavet. Expedition. Tävling m.m. Jag gillar början av denna boken, riktigt bra. Resten är helt okej!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar