fredag 29 januari 2016

Batgirl vol.4: Wanted - Gail Simone

Batgirl struggles to continue fighting crime after being emotionally drained by the death of her brother, James, Jr. With her relationships with Batman and her father strained, Batgirl face one of Batman's most ruthless villains, The Ventriloquist, alone. (beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, cdon och adlibris)

Läs om de tidigare delarna i serien här: The Darkest Reflection, Knighfall Descends och Death of The Family

De första numren i den här volymen var ganska äckliga och väldigt märkliga. Jag vet inte riktigt hur de passar in i storyline:en men det var väl lite av en övergång mellan olika delar och en vanlig dag på jobbet för Batgirl. Första numret var även målat av någon annan och det märktes verkligen, för Barbara såg inte ut som sig själv(bland annat med en super-stereotypisk kvinnocomics bild där allt fokus ligger på Barbaras för tillfället super-enlarged boobs. Om man bara tänker: Nej.).  

Samtidigt som jag tyckte att de första numren inte var det bästa men den här volymen så var de ändå viktiga för att man skulle förstå Batgirls reaktion och mind-set efter det som hände i slutet på förra volymen. Det är dem delarna som jag tycker att Simone har gjort väldigt bra med Batgirl - när hon har skapat och berättat Batgirl's/Barbaras "voice", och hennes tankar och känslor. 

Sedan tycker jag att de avslutade volymen väldigt bra - när de väl plockade upp handlingen från Death of The Family och Knightfall Descends. En lite icke-överraskande överraskning på slutet med som laddar upp inför nästa, och sista, volymen i Simone's Batgirl run.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar