måndag 25 januari 2016

Mistborn #5: Shadows of Self - Brandon Sanderson

Shadows of Self shows Mistborn’s society evolving as technology and magic mix, the economy grows, democracy contends with corruption, and religion becomes a growing cultural force, with four faiths competing for converts.

This bustling, optimistic, but still shaky society now faces its first instance of terrorism, crimes intended to stir up labor strife and religious conflict. Wax and Wayne, assisted by the lovely, brilliant Marasi, must unravel the conspiracy before civil strife stops Scadrial’s progress in its tracks.

Shadows of Self will give fans of The Alloy of Law everything they’ve been hoping for and, this being a Brandon Sanderson book, more, much more. (beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, cdon och adlibris)


Tidigare böcker i Mistborn-era #1: The Final Empire, The Well of Ascension, The Hero of Ages

Första boken i Mistborn-era #2: The Alloy of Law!

Brandon Sanderson är sjukt duktig på att skapa karaktärer, världar och berättelser. Hela grejen med Mistborn och Twinborn, kopplingarna till de tidigare böckerna, hela utvecklingen med att vi nu har en mer industrialiserad värld och liknande är så fantastiskt bra. Därav får hans böcker en automatisk 5:a(av 5) i stort sett. 

Dock tyckte jag att precis som The Final Empire så var den här boken lite, lite seg att ta sig igenom. Ett tag frågade jag mig själv typ vad den stora handlingen i boken faktiskt var men det klarnade sedan upp - det är ju lite så han skriver med. Det var även lite platt läsning ett tag. Men när man väl kommer vidare i boken så bara flyter det ju på och man tycker att det är jättebra! Men den här boken var kanske inte egentligen lika bra som The Well of Ascension eller The Hero of Ages, eller för den skull The Alloy of Law! 

Min fråga är lite: What/who is the big bad wolf?! 
Det var ganska mycket mer tydligare även fast det visade sig vara ganska komplicerat vem som var "skurken" i den tidigare eran. Men just nu känner jag att jag inte har koll på vad som händer, vad som är problemet och liknande. En framstående aspekt är ju korruption inom "regeringen" och ledarna av staden och även generellt mänskliga rättigheter. Är det budskapet som Sanderson vill föra fram, eller vad?! Någon som har några tankar kring detta?! What are we fighting for? 

Hoppas att nästa bok lyfter lite mer än den här men annars tror jag att det kommer att bli en intressant fortsättning. 6:an, The Bands of Mourning, släpps nu i veckan 26:e eller 28:e beroende på vilket förlag man kollar på! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar