måndag 9 februari 2015

Lego: The Movie

I den allra första biovisade långfi lmen från LEGO följer vi Emmet (Chris Pratt), en helt vanlig LEGO figur som av misstag blir tagen för att vara den mest extraordinära personen i världen. Han dras in i en storslagen resa för att stoppa en ondskefull tyrann och rädda världen, en resa som Emmet är hopplöst (och komiskt) oförberedd på. (beskrivning lånad från cdon)

Geninivån på den här filmen är maximal. Det är fantastiskt bra. Helt underbart. 

Konceptet är bäst. Allt är lego. Allt är lego och sedan har man skapa en värld med det här och det är helt underbart. Begränsningarna, möjligheterna, de olika världarna. Suveränt. 

Budskapet och sättet de besegrar ondskan på är klockrent. I dagens samhälle där många vill sticka ut och vara extraordinära och bli "publicly recognized", så kommer Emmet och bara: "hum... let's look at the instructions". 

Även fast man kanske inte är det minsta intresserad av Lego så är det en film, som är helt klart värd att se. Det är jättebra. Intertextualiteten och att de plockat in Batman och en massa andra karaktärer är skitroligt. Allt detta resulterar i en jättebra film. Se den! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar