torsdag 2 januari 2014

Årets bästa filmer 2013!5. Man of Steel

En av mina favoriter, Zack Snyder, levererar en snygg film och historien om Superman/Clark Kent på ett spännande, bra och förståeligt sätt. Man tvingas inte till att bara acceptera att saker och ting är som de är utan man får en hyfsad förklaring till varför de är som de är - angående allergin mot kryptonit!

4. Zero Dark Thirty

Jättespännande, hemsk och fascinerande film. Förutom att den är väldigt bra gjord så handlar den om saker som många av oss har har upplevt och påverkats av på ett eller annat sätt. En aktuell och bra film.

3. Silver Linings Playbook

Jag känner mig lite lyckligare bara av att tänka på den här filmen. En liten stimma hopp i en mestadels dålig situation. Jennifer Lawrence och Bradley Cooper gör sina roller helt perfekt. Solklart en av årets bästa filmer.

2. Hunger Games: Catching Fire

Har nu sett den här två gånger på bio. Den är lika bra andra gången. Catching Fire är 2h och 30min av bra. Jag gillar verkligen att får se hur de faktiskt har påverkats av de tidigare spelen och nu måste försöka leva med det som hände i dem. Jag gillar också att även fast jag läst boken och sett filmen tidigare så blir jag tveksam om vilken sida vissa karaktärer står på - för att de gör sina roller så bra och så trovärdigt.

1. The Hobbit: The Desolation of Smaug


The Desolation of Smaug är årets bästa film. Framför allt för att jag blev väldigt intresserad av den här världen igen och vill fördjupa mig ännu mer i den. Jag upplevde väldigt stor glädje gentemot den här världen av att se filmen. Dessutom är den del av en epic produktion där man verkligen försöker göra fantastiska filmer och lägger ner pengar och tid på det de gör. Istället för att göra meningslös skit.


2 kommentarer:

  1. Var och såg Hobbit; Smaugs ödemark idag. Tyckte att den var riktigt bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är den! Jag har hört många som inte är enormt intresserade av Middle-Earth som också har gillat den. Så det verkar vara en bra film generellt och inte bara för "nördar"!

      Radera