tisdag 30 maj 2017

Riverdale s.1

A subversive take on Archie and his friends, exploring small town life, the darkness and weirdness bubbling beneath Riverdale's wholesome facade. (beskrivning lånad från cdon)

Helt okej säsong. Jag gillar stämningen i serien. Lite Twin Peaks, blandat med alla High School tv-serier och mysterielösning. Det skapar en bra setting och feeling i serien.

Läste lite kommentarer som kom från folk när serien släpptes, vilket då handlade om att karaktärerna var väldigt stereotypiska. Vilket de faktiskt var. Dock tyckte jag att det var ganska bra gjort egentligen, för det är så comics:en fungerar. Man bygger på dessa stereotypiska rollerna för att få folk att tänka vissa saker när de ser karaktärerna. Det gjorde de väldigt bra. Sedan successivt förändrar de vår syn på karaktärerna och visar mer komplexa karaktärer, och att det alltid finns mer till en person än det vi bara ser.  

På det hela taget tycker jag att det var en rolig/spännande serie att se, lagom med 13 avsnitt och ser fram emot fortsättningen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar