måndag 27 februari 2012

Hugo

En föräldralös pojke lever på ensam på tågstationen i Paris. Bakom kulisserna på tågstationen driver han klockorna och ser till att de fungerar. Han försöker också lösa mysteriet med Automatomen som hans arbetade med när han levde. Den handlar också om massa andra saker. Som livet på den här tågstationen. Det är också en historia om en filmskapare.

Riktigt bra. Martin Scorsese kan göra filmer liksom. Det mesta var bra. Snyggt gjord, bra skådespelare, rolig och originell handling. Fantastiskt fina miljöer, det är Paris på 30-talet, tror jag, och det har en lite romantisk känsla över det hela. Lite magisk.


Karaktärerna i filmen är helt underbara. Grymt bra. Uncle Vernon(från Harry Potter) är med, fortfarande lika tjock. Hit-Girl från Kick-Ass är med och Ben Kingsley m.m. (Hoppas ni fattar vilka jag refererar till!)

Det är verkligen inte konstigt att den var nominerad till 11 Oscars och vann 5 av dem. Herregud. Den kunde ha vunnit Bästa Film. Då är det kvalitet, och inte bara enligt mina mått. Men verkligen en film jag tycker att man ska se... så gör det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar