måndag 26 september 2016

Gotham s.2

Brottsutredarna Jim Gordon och Harvey Bullock kämpar mot korruptionen i Gotham City medan galna brottslingar såsom Penguin, Edward Nygma, Hugo Strange, Victor Fries och Barbara Kean slåss om makten och syskonen Theo och Tabitha Galavan samlar interner från Arkham Asylum. De legendariska hjältarna och skurkarna från DC Comics exploderar av action, ondska, förräderi och hämnd! (beskrivning lånad från cdon)

Första säsongen var bra men jag tycker nog att den här var bättre. Inte nödvändigtvis att skurkarna eller händelserna var mer spännande eller mer intressanta utan snarare att själva berättandet den här säsongen var bättre. 

Det märks tydligt att de har planerat en hel säsong och försökt ha en helhelt. Det är inte många serier med 22 eller 24 avsnitt som vanligen visas på de här mer traditionella kanalerna som lyckas med att hålla ihop säsongen på ett så bra sätt. Netflix, HBO och även andra tv-serie skapare (Stars med Outlander exempelvis) gör ju det här väldigt bra och jag hoppas verkligen att Gotham och andra serier tar vid av detta. För säsongerna blir SÅÅÅÅÅ mycket bättre! Bra jobbat Gotham! 

Förutom det så tycker jag också att det har varit en spännande och intressant säsong. Jag gillar utvecklingen och de får ju verkligen tid till att utveckla karaktärerna och förhållanden när de planerar säsongen på det här sättet. Jag gillade dessutom verkligen Cameron Monaghan som Jerome, eller Jokern, som vi inte får bekräftat att han än men ändå starka indikationer om att det är han. Tycker han gjorde det bra. Selina Kyle fortsätter vara lika awesome som vanligt. Bruce börjar visa sina Batman-tendenser. Han höll en fin liten monolog om hur den rätta vägen inte är att döda utan att vara bättre än så. Vilket jag ser som en grundpelare med Batman och allt han gör.

För att inte tala om att de valde att introducera The Court of Owls i slutet på den här säsongen! Suveränt. Hoppas att de fortsätter med det under de kommande säsongerna! 

Ser fram emot nästa säsong! Hoppas de fortsätter på samma sätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar