onsdag 29 juni 2016

Batman: Bad Blood

Bruce Wayne is missing. Alfred covers for him while Nightwing and Robin patrol Gotham City in his stead. And a new player, Batwoman, investigates Batman's disappearance. (beskrivning lånad från imdb)

Detta är alltså fortsättningen på Batman vs. Robin. Batman är försvunnen och resten av Bat-familjen samlas för att försöka hitta honom/ta över efter honom.

Okej film, kanske inte riktigt lika bra som några av de andra animerade DC filmerna. Jag tycker att det blir lite för mycket innehåll men utan något direkt djup i det. Batman vs. Robin bygger till viss del på The Court of Owls men den här filmer plockar upp helt andra handlingar från DC Comics-världen. Jag försökte hitta någon information om vad de byggt den här filmen på, men jag kom inte direkt fram till något. Men när man ser filmen så känns det som ett ihopplock från flera olika comics. Och istället för att verkligen gå på djupet med de handlingarna och ett specifikt moraliskt innehåll, så blandar man innehåll från flera comics. Hade gärna sett att man kanske gjorde något helt originellt eller att man valde en specifik del att fokusera på.

Men som sagt, det är alltid roligt att se dessa animerade filmer. Tycker fortfarande att de oftast lyfter fram olika moraliska aspekter väldigt bra i dessa filmer. Batman kommenterar hur han inte tyckte om att Batwing och Batwoman hjälpte till att rädda honom. Han vill att de skulle "hålla det inom familjen". Batman låter som en gangster när han säger sådant. Men det är en återkommande tanken hos Batman. Att han har väldigt svårt att låta andra vara med och göra det han gör för att han inte vill sätta dem i fara/riskera dem. Men när de väl är inne så har de en plats.

Jag gillade också att Damian och Talia fick mötas. Damian brottas en del med hans bakgrund och hans roll som Robin och Batmans/Bruces son. Förhoppningsvis kan kan gå vidare och komma över det han har känt för Talia, och försöka vara Damian Wayne/Robin så bra som möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar