måndag 25 april 2016

Vampire Academy #6: Yttersta offret - Richelle Mead

Mord. Kärlek. Svartsjuka. Och det yttersta offret. 

Om två veckor kan Rose vara död. Vad är hon beredd att offra för att bevisa sin oskuld? 

Drottningen är död och Rose Hathaway sitter fängslad för högförräderi. Men hennes planer krossas när Abe, hennes opålitliga far (och så kallade advokat), kommer med nyheten att Rose ska avrättas om två veckor. För första gången i sitt liv är hon riktigt, riktigt rädd.

 
Samtidigt befinner sig Rose bästa vän Lissa vid hovet i en livsfarlig kamp om tronen. Men kanske finns det ett sätt att motarbeta de krafter som håller på att splittra moroi och bevisa Rose oskuld? Plötsligt står Rose och Lissa inför den tuffaste utmaningen i sina liv. Tänk om de bara kan lyckas genom att offra det som betyder mest av allt i hela världen? Varandra. (beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokuscdon och adlibris)


Förutom att det är sista boken i serien så finns det verkligen ingenting att klaga på när det kommer till den här boken. Ingenting. Den är bara jättebra. Jag önskar verkligen att det kommer mer böcker inom VA-världen, speciellt nu efter att Bloodlines också är slut. Vill verkligen att det ska fortsätta, för det finns så mycket mer att utforska i världen - kanske framförallt hur de ska hantera strigoi m.m. Mead har ju inte sagt nej till en ny bok/serie i samma värld, men det verkar väl inte var på gång ännu. 

I sig, som den story den är, så är ju VA väldigt bra men jag har funderat lite över vad och vilka ämnen som boken lyfter fram och som säger något om den verkliga världen. I Yttersta Offret i och med the Keepers och the Alchemists, så lyfter Mead fram hela grejen med olika kulturmöten. I dagens samhälle är det högst relevant. Just hur vi reagerar olika mot olika människor bara för att de är annorlunda - i bemärkelsen att de har en annan kultur än man själv. När man tänker på det så är just olika kulturer och även till viss del religioner väldigt vanliga teman i Meads böcker. 

Lite smått deprimerad över att ha läst klart böckerna nu. Vampire Academy är väldigt bra grejer. Hoppas att det kommer fler böcker inom världen i framtiden. 

Nu ska jag göra något dumt och kolla på VA-filmen, även fast den är skit!


ps. Sorry om texten blir superliten. Blogger vägrar att göra den större! Jag har haft en kamp mot det här inlägget ett bra tag!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar