måndag 4 april 2016

Vampire Academy #4: Löftet - Richelle Mead

Intriger, kärlek och död bland vampyrer på high school! 
"Jag måste bara få se på honom några sekunder till innan jag dödade honom. Det var i det ögonblicket han började prata. 
'Roza.' Hans röst hade samma underbara djup och accent ... den var bara kyligare. 'Du har glömt lektion ett: Tveka inte.'"

Roses värld rasar samman när hon måste välja mellan att stanna som beskyddare åt sin bästa vän Lissa eller hålla sitt löfte till Dimitri. De hade varit helt överens om att de hellre ville dö än leva som själsdöd mördarmaskin, som strigoi. Och nu är Dimitri en strigoi. 


Rose väljer att lämna Lissa och skolan och reser till Ryssland för att leta upp Dimitri. Det är inte lätt att hitta en person som inte vill bli funnen i ett så stort land, det tar tid. Under den tiden lär Rose känna Dimitris familj och hur det är att leva utan för skolan. 
Till slut, efter många, många nätters jakt, är det rätt strigoi hon fångat. Men hur lätt är det att döda den man älskar? Ett ögonblicks tvekan och allt vänds upp och ner! (beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, cdon och adlibris)


Läs om de tidigare delarna: Törst, Fruset blod och Skuggkysst!

De tre första böckerna i serien kan man ju nästan utantill efter alla gånger som man har läst dem. Men  från och med Löftet har i alla fall jag lite sämre koll på händelserna. Man kommer ju ihåg de stora händelserna, men har glömt bort många småsaker som händer i den här boken. Jag kom inte alls ihåg hur det kommer sig att hon kommer till Baia eller sedan till "The Mansion". Därför var det faktiskt väldigt kul att läsa böckerna nu igen. 

Jag har alltid haft en tanke om att den här boken är lite sämre än de tidigare i serien, men nu nör jag läst den så tycker jag nog faktiskt att den ändå håller samma kvalitet som Skuggkysst gör. Bra utbyggande av världen, spännande, rolig, sorglig, och allt annat som är så bra med Vampire Academy!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar