fredag 1 april 2016

Lögnaren - Nora Roberts

Shelby Foxworths liv ligger i spillror. Hon har inte bara förlorat sin make i en olycka. Hon har också fått veta att deras gemensamma liv i lyx varit en enda lögn. Kvar efter maken återstår ett berg av skulder, bland hans papper finns otvivelaktiga bevis på att han varit otrogen och i ett bankfack hittar Shelby en hög id-kort med olika namn på. Mannen hon gifte sig med visar sig aldrig ha existerat. 

Shelby tar sin treåriga dotter Callie och återvänder till den lilla staden i Södern där hon växte upp. Hemma hos sin älskade familj och sina gamla vänner börjar hon långsamt hitta tillbaka till sig själv, och vågar också tro på kärleken igen. Men när en kvinna påträffas mördad på parkeringsplatsen utanför restaurangen där Shelby arbetar tvingas hon inse att hon inte är så trygg som hon trott. Och att hennes make bar på fler lögner än dem hon redan konfronterats med. (beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, cdon, adlibris och Albert Bonniers hemsida!)


Det är alltid trevligt att läsa Nora Roberts böcker, speciellt de här "spänningsromanerna" tycker jag. De är trevliga, relativt lättsamma, underhållande och spännande - en väldigt bra blandning. Roberts levererar det också på ett enkelt och hanterligt sätt, som gör det hela till en skön läsning. 

Det jag slags av när jag läste Lögnaren var just hur duktig Roberts är på att skapa, bygga och utveckla karaktärer, relationer och förhållanden. Hon skapar hela karaktärer som är trovärdiga och genuina. Det gör det till en bra läsning. 

För övrigt så är det här en mycket bättre översättning än förra boken, Dödlig besatthet, som annars var en väldigt bra bok! 

Några andra Nora Roberts böcker som jag recenserat: Dödlig besatthet, Vittne till mord, Jagad av lögnen!   

Ps. Så nyligen att Modernista senare i vår släpper Naken i döden av J.D. Robb - en pseudonym för Nora Roberts. En framtida polis/deckar-serien som jag gillar att läsa! Finns typ 40 böcker i den serien!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar