måndag 10 augusti 2015

Batman vol.5: Zero Year - Dark City - Scott Snyder

Before the Batcave and Robin, The Joker and the Batmobile, there was ZERO YEAR. The Riddler has plunged Gotham City into darkness. How will a young Dark Knight bring his beloved hometown from the brink of chaos and madness and back into the light? This final ZERO YEAR volume collects BATMAN #25-27 and 29-33. (beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, cdon och adlibris)

Vol.1, vol.2, vol.3, vol.4 - Läs! 

Ah, Batman. It's been too long!

Batman vs. the Riddler, med assistans från Lucius Fox och Gordon. Bra och spännande framåt-driv och story, samtidigt som vi får reda på mer om Bruce Waynes bakgrund - innan/omkring/efter - mordet på hans föräldrar. Några grejer var verkligen överraskande men samtidigt förståeligt - för vad händer med en person som ser sina föräldrar bli brutalt mördade mitt framför ögonen på en?!   

The Riddler är en spännande skurk. Först och främst är det roligt med gåtorna, men också det att han är så smart/kunnig/informationsrik. Dock har han ju lite problem med sin moraliska kompass och använder sin kunskap på ett icke så bra sätt. 

Utöver Fox dyker även lite andra forskare upp, bland annat Pamela Isley aka. Poison Ivy, och deras forskning används på ett väldigt spännande sätt för att förändra hela Gotham till en lite av en post-apokalyptiskt inspirerad stad. Sjukt häftigt! 

Jag har en fråga till folk om ni har läst de tidigare volymerna: När dör Damian? Alltså jag läser så många olika Batman-serier så jag har ibland nollkoll och just nu har jag ej tillgång till böckerna för att kolla, så om någon vet. Snälla kommentera!  (Fin)

Update angående frågan: Volymerna hoppar tydligen över några nummer där detta händer men vi kommer få läsa om det i nästa volym! *har en väldigt irriterad/ifrågasättande blick* Why, liksom? I am very confused.

Ser dock fram emot nästa volym, då verkar vi vara tillbaka i "nutid" med konsekvenserna av händelserna i Death of the Family! Så yey! Kommer i oktober! 

Mer från Batman-världen hittar ni här! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar