måndag 6 april 2015

The 100 s.2

97 år efter det kärnvapenkrig som ledde till jordens undergång skickas 100 ungdomsbrottslingar från en av rymdstationerna tillbaka till planeten jorden med uppgiften att kontrollera om det går att leva där. Bland dem finns den självständige Clarke, äventyraren Finn och syskonen Bellamy och Octavia som nu alla måste lära sig att klara av oförutsägbara levnadsvilkor, osynliga rovdjur och varandra. Ett misslyckande innebär slutet för mänskligheten. (beskrivning lånad från cdon)

Jag har inte så enormt mycket att säga egentligen. En bra och spännande säsong. Gillar handlingen i den här säsongen och hur de fortsätter att bygga upp handlingen inför framtida säsongen. Bra, blodiga, lite äckliga actionscener. Jag tycker att relationer mellan folk går åt "rätt" håll, så det har varit en underhållande säsong. 

Måste nog säga att jag gillar kortare säsonger. Där man kan ha en mer kompakt handling och inte så många uppehåll. The 100 har den här säsongen 16 avsnitt, vilket känns ganska lagom.

Ser framemot nästa säsong och se vad som kommer att hända mellan de olika grupperna, borta i "city of Lights" eller var nu Jaha och Murphy hamnade, och var Clarke tar vägen (the drop ship?). Jag ser kanske gärna att det handlar lite om hur de försöker skapa ett samhälle på jorden igen och hur de strukturerar det. Just nu bor de ju på värsta krasch platsen, visserligen har de material från skeppet där men hur får de mat, vatten och annat. Men vi får se vad de vill bjuda på till hösten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar