fredag 24 april 2015

Avengers: Age of Ultron

The Avengers reassemble to battle the sentient robot known as Ultron. (lånad från cdon)

Jag tycker att det här var jättebra.

Jag gillade verkligen själva storyn. Den är väldigt nutida om man säger så. För det handlar om AI(artificiell intelligens) och att de vill skydda sig och skapa fred. AI är ju ett relevant ämne att diskutera i och med att vi faktiskt lever i en datoriserad värld. Teknologi är en del av vår vardag och den blir hela tiden "smartare" och bättre. Och vi lever även i en värld med mycket konflikter, även fast vi inte har ett pågående världskrig eller liknande, så pågår det mycket i världen om påverkar vår känsla av trygghet. Och det är något som tas upp i filmen. 

Filmen innehåller även många moraliska tankegånger precis som mycket annat från comic book världen. Kan kännas klyschigt ibland men det är oftast värt att tänka på.  

Filmen var även väldigt rolig. Joss Whedon är med och skapar den liksom - humor kommer vara del av filmen. Och det är det. Vi var ju på premiärdagen(22/4) och ofta går ju filmfantaster på bio på premiärerna. Det leder oftast till att det blir en väldigt rolig "upplevelse" för biofolket  fattar och de skrattar och de tycker det är roligt att vara där. För man skrattade verkligen rakt ut och mycket - och det funkar när alla andra gör det också! De har gjort filmen jättebra på det sättet, för det är vissa skämt som följer med genom hela filmen. Fantastiskt bra. 

Den är även otroligt snyggt gjord och det är även sjukt välkomponerade "strids"-scener. Det var ett fantastiskt flyt och rörelse i scenerna som jag verkligen gillade. Väldigt bra! 

Några överraskningar. Även bra inledning till fortsatta filmer(vilket det kommer ett stort gäng av!). Sammanfattningsvis en riktigt bra film. Längtar tills att den släpps på dvd, eller vem vet jag kanske ser den på bio en gång till! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar