torsdag 31 januari 2013

Torsdags tema: Middle-earth visual companions

Ett av mina specialområden, som jag verkligen nördat på, är Lord of The Rings. Middle-earth, J.R.R. Tolkien, filmerna, Peter Jackson. Böckerna läste jag först för ett par år sedan. Det som är grunden till min besatthet är filmerna. Fantastiska filmer.

Den här nördigheten bygger inte bara på att jag sett filmerna ett antal gånger, utan att jag äger de här tre böckerna...

Visual companions till alla tre filmerna. Detta är bland de 5 häftigaste böckerna jag äger(den 4:e kommer längre ner och den 5:e är DC comics The New 52). Från dessa böcker har jag lärt mig allt jag kan om Sagan om ringen -världen. Utgångspunkten i dessa är självklart filmerna, men man får samtidigt reda på så mycket mer om allting i dessa böcker. Underbart. Jag har spenderat timmar med att bara läsa och kolla på dessa bilder och texter. Så bra. Jag tror inte har har nördat så här mycket på något sedan dessa och det är tveksamt om jag kommer att nörda lika mycket på något annat igen...

De består av ganska korta texter blandat med massor av fina bilder. Exempel....

Huvudkaraktärerna har en egen sida om sig själva. 
Slaget vid Helms Klyfta. Vars blad man också kan...
.... vika upp/ut för att få en mer ingående inblick i slaget.
Och mänger med andra coola bilder från Middle-Earth. 
Tillbaka till nutid. Sagan om ringen har på senare tid varit lite bortglömt. Istället har det handlat om paranormal/vampyrer/Divergent/TMI/Hunger Games och TFIOS. 

Men så... Som de flesta av er, förhoppningsvis, känner till släpptes filmen The Hobbit i december. Tankarna på att läsa The Hobbit återkommer och även tankarna på mina fina visual companion-böcker återkommer. De plockas ner från hyllan, dammas av, bläddras i och man njuter och längtar. Sedan slås man av tanken. Finns det en The Hobbit visual companion? 

Ja. Det gör det. Lycka. 


Samma författare, samma koncept och utformning men ny fakta och nya bilder. 


Ännu en skillnad är ett The Hobbit är på engelska och Sagan om ringen är på svenska. Har inte läst så mycket ur The Hobbit än så jag vet inte hur det engelska språket är men jag tror inte att det ska vara några större svårigheter med det. Enligt bokus.com de tre första böcker tråkigt nog slutsålda hos förlaget. Dock finns The Hobbit. Typish bästa böckerna. Åtminstone de häftigaste.

Vilka är då poängerna med det här inlägget?!
1) Det är okej att nörda.
2) Ny leverans till bokhyllan.
3) Det är okej att nörda, vi alla gör det på olika saker. Min sak är Sagan om ringen/The Hobbit och deras visual companions.
4) Det här är fantastiska/häftiga/jättebra böcker.
5) Det är okej att nörda.
6) Be nerdtastic!

Vad/vilka är era nörd-områden?!

Tack för mig. DFTBA! Live long and prosper! TW! I'll be back!

3 kommentarer:

 1. Oj, glömde skriva att jag följer dig på bloglovin nu, älskar din blogg! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sagan om ringen är band det bästa som finns!

   Tack så mycket och desamma! :)

   Radera