torsdag 24 januari 2013

Torsdags tema: The Lizzie Bennet Diaries

Till att börja med kan ni kolla in den här videon!The Lizzie Bennet Diaries(LBD), som ni kanske kan dra paralleller till på grund av namnet Lizzie Bennet, är en modern adaption av Pride and Prejudice av Jane Austen.

LBD är gjort så att Lizzie lever sitt liv, och så gör hon vlog videos där vi får följa hennes liv. Samtidigt som det är en inspelad show, så använder de sig av youtube, tumblr, twitter, facebook och allting, så att vi tittare kan kommentera som vilken video som helst och de(karaktärerna) svarar/integrerar med publiken med hjälp av detta.

Verkligen ett kreativt och roligt sätt att arbeta på. Det är som att man kollar på en tv-serie och får nya avsnitt varje vecka. Jag har inte läst boken ännu utan bara sett ett antal filmatiseringar av boken men jag tycker ändå att det är en bra adaption av det jag sett. Även fast man vet, till stor del, vad som kommer att hända, så är det ändå väldigt roligt och spännande att följa följa serien och dess utveckling.

Helt klart värd att se. Det är faktiskt väldigt roligt.

Lite övrig info: Hank Green är skaparen av LBD, men har utvecklat den tillsammans med andra så klart. Men det är genom vlogbrothers och allt annat som bröderna Green håller på med som jag kommit i kontakt med Lizzie Bennet. De är ju båda otroligt duktiga och ambitiösa och roliga med/i allt de gör så det är inte direkt förvånande att resultatet blir så pass bra som det faktiskt är.

Här kommer lite länkar till saker rörande Lizzie Bennet Diaries:
Lizzie Bennet Diaries hemsidan!
The youtube channel for LBD!

Check it out!

2 kommentarer:

 1. Herregud vad jag älskar hennes vlogs! Väntar varje dag på nya avsnitt! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju såå bra!!! Bäst.

   Jag är bara rädd för att det ska börja ta slut. Men jag hoppas att de fortsätter även efter att de gjort klart boken. De kan ju hitta på vad som helst liksom!

   Radera