tisdag 28 mars 2017

Batman vol.10: Epilogue - Scott Snyder

THE LAST CHAPTERS 
As acclaimed writer Scott Snyder draws the final curtain on his game-changing Batman series, the newly returned Dark Knight battles familiar foes and new enemies. These exquisite stand-alone stories take the Dark Knight into an alternate dystopian future as well as deep into his own past, questioning who he is, how he came to be and what his legacy must be. (beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, och adlibrisOch så var det slut. Trist att det är över. 

Som helhet var den här volymen verkligen inte den bästa. Det är egentligen bara ett issue som är skrivet och gjort av Snyder och Capullo, resten är lösrykta nummer som är skrivna av olika författare och illustrerade av olika personer. Det var i och för sig inga dåliga nummer men hade gärna läst mer av Snyder så klart. 

Men det numret som Snyder och Capullo gjort, var en helt okej avslutning av serien. Man knyter ihop lite av det som har hänt under deras serie samtidigt som man öppnar upp för fortsättningen. Det var ändå ett bra och fint nummer att läsa.  

Det ska bli spännande att se hur Tom King tar vid med den nya Batman-serien efter det här. För den här serien har ju varit väldigt bra. Först introduktionen av The Court of Owls som redan har anammats i exempelvis tv-serien Gotham. Följt av det episka Death of the Family-eventet, och sedan även fem fantastiskt bra volymer med: Graveyard Shift, Endgame, Superheavy, Bloom och Epilogue. Det har varit intressanta skurkar, bra mening/budskap, spännande innehåll och generellt bara väldigt bra! Dessutom så snyggt gjort! 

Snart är det väl läge att läsa om serien igen, nu när alla volymer finns publicerade! 

Här hittar ni länkar till allt om Batman, självklart inklusive alla volymer av Snyder och Capullo! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar