torsdag 5 januari 2017

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Under ett uppdrag att dokumentera magiska varelser anländer magizoologen Newt Scamander till New York. Där ställer några förrymda vidunder som var i professor Scamanders vård och den besvärlige mugglaren Jacob Kowalski till problem som allvarligt kan påverka både trollkarlarnas och mugglarnas värld. Fantastiska vidunder och var man hittar dem är är en bok i boken skriven av J.K Rowling, författaren till böckerna om Harry Potter. Historien, som utspelar sig sjuttio år före Harry Potters äventyr, bygger på den bok av Professor Scamander som är obligatorisk läsning för alla förstårselever på Hogwarts. (beskrivning lånad från cdon)Jag är glatt överraskad. Jag hade inte så mycket koll på vart det här skulle ta vägen innan, men jag tycker att de har gjort det här jättebra. Det är lite oklart vart de resterande 4 filmerna ska handla om - och varför serien i så fall heter Fantastic Beasts and Where to Find Them. Det handlar ju inte så enormt mycket om det. 

Samtidigt var ”beasts”-delen av filmen väldigt rolig och spännande att se och lära sig mer om. Den här filmer utvecklar inte bara vår kunskap om vidunder men även andra delar av trollkarlsvärlden. Det var väldigt kul att se och lära sig mer om. Harry Potter är ju med om mycket under sina år på Hogwarts men han har ju inte samma insyn i Trollkarlsvärlden som man skulle kunna ha om man levde i den hela tiden. 

Dessutom en väldigt rolig film. Man skrattar verkligen ofta och mycket. Väldigt bra upplevelse att se filmen. De lyckades faktiskt med att skapa den här känslan av att magi är ofantligt häftigt utan att göra det för löjligt. I Harry Potter-filmerna har vi ju några scener där Harry potter bara: ”Wow, I love magic” och det blir ganska löjligt. Men här tycker jag att de ändå lyckas få fram den känslan utan de här löjliga kommentarerna.

Jag stördes lite av att det var så mycket fart och rörelse i vissa scener. Kvaliteten på scenerna blev ganska dålig när allt hela tiden var i rörelse. Det var coola scener men ibland lite för mycket. Annars väldigt bra film!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar